tirsdag 28. juli 2009

Det er synd på Hagen

Når han beskattes så tungt er det ikke rart han må sende skjorter til UK for å få ny snipp, nei jeg tror nok han har til salt i grøten og vel så det.

Det som gjør at det virkelig er synd på mannen er at han aldri har lært å holde kjeft.

"It is better to remain silent and be thought a fool than to open one's mouth and remove all doubt." — Abraham Lincoln


Hagens familieselskap skattet 1,8 prosent

Stein Erik Hagen rømmer landet

Flytter ikke ut av Norge

Hagens sparetips


Det minner vel mer om en Hotell Cæsar episode, mannen burde bli beskyttet mot seg selv.

Sagaen fortsetter, nå er det igrunn ikke Hagen selv som har noe med dette å gjøre men det ser til at dagbladet har tenkt å fortsette såpeoperaen.
Skal si desken i db kan overskrifter...

5 kommentarer:

  1. Jeg tror du som har skrevet denne bloggen bør lese artikkelen en gang til. Canica er et holdingselskap, det betyr at alle inntektene etter skatt går til Canica. De 200 millionene er altså skatt på penger som ALLEREDE er beskattet flerfoldige ganger. Jeg kan gjøre følgende eksempel for deg. Din arbeidsgiver har 100,- kroner i utgift for et gitt antall av dine arbeidsminutter. Av disse får du ca 89,- på dette skal du betale ca 36% skatt, altså sitter du igjen med ca 57 kroner. I denne sammenlikningen betaler altså Canica ytterligere 1,8% skatt av de ca 57 kronene. DERETTER må de betale ytbytteskatt av pengene hvilket er på ca 16 av disse kronene. Du sitter altså igjen med 41 kroner av de opprinnelige 100 kronene din arbeidsgiver har betalt. NÅ kan du få lov til å bruke disse pengene i butikken og betale 25% moms, alstå kan du kjøpe deg varer til en verdi av ca 33 kroner. Mener du fortsatt at Canica betaler for lite skatt???

    SvarSlett
  2. Hvor har jeg sagt at jeg mener han eller Canica betaler for lite skatt?

    Hvis det er inntrykket du sitter igjen med bør du lese innlegget en gang til og prøve å få med deg siste halvdel.

    Jeg synes heller ikke synd på mannen pga skattetrykk, derimot er det jo åpenbart at vi har med en lettlurt fyr å gjøre som kan komme med mer eller mindre (helst mindre) velfunderte ytringer til media.

    For en journalist derimot, må jo mannen være en gullgruve...

    SvarSlett
  3. Det er åpenbart synd på fyren.
    Han husker åpenbart ikke hvor han kommer fra.
    På ett eller annet tidspunkt har han forvekslet sin bakgrunn fra handelsstand med adelsstand.
    Sosiale antenner og empati er totalt fraværende.
    Varig svekkede sjelsevner er vel begrepet rettspsykiatere ville brukt om hans psykiske tistand.

    SvarSlett
  4. Til BT: Du skrev jo at han beskattes så tungt at han må sende skjortene til England. Jeg regner jo med at du ikke mente det bokstavelig? Sistnevnte utspill er jo ikke et utspill engang. Media har hauset en sak opp, Hagen har besvart spørsmålene. I akkurat denne saken om skatt for Canica sier han jo bare at det ikke er korrekt slik media fremstiller det. Jeg kan ikke skjønne hvordan du kan oppfatte han som en klovn av den grunn.

    SvarSlett
  5. Ja, det var jo han selv som kom med det sparerådet, med å sende skjorter til England.

    Klart jeg ikke mente det bokstavelig at det var på grunn av skattetrykket, det latterlige med det hele var jo at han fikk seg til å si det, eller?

    Det var nok en journalist den gangen som spurte Hagen hvordan han sparte i disse finanskrisetider, svaret fra Hagen må jo ha fortonet seg som århundrets julegave for nevnte journalist :)

    Jeg tenker nok at Hagen selv neppe hadde behov for å spare og var skikkelig i beit for et svar, beklageligvis var det altså dette han kom opp med.

    Klart media hausser opp saker, selvsagt gjør de det, det er jo en enkel fyr å få på kroken.

    Det har jo også flytting/ikke flytting/døtre flytter saken vist, for sin egen del burde nok Hagen ikke være så ivrig til å svare på alt mulig.

    Han har nok en bra nese for forretninger, dog en smule godtroende og det får han til å fremstå som en klovn dessverre.

    SvarSlett