søndag 2. august 2009

Hva er det med islam og muslimer?

Pakistanske muslimer brente 6 kristne, deriblandt 4 kvinner og ett barn levende fordi de var kristne og skjendet koranen.

Ubegrunnede påstander i følge minoritetsminister Shahbaz Bhatti.

Det driter jeg vel i, om en skjendet den boka eller andre skrifter så mye som en bare maktet er det fremdeles ikke noen grunn til å ta livet av en?

Nå er jo ikke dette den gjengse muslim og dette vil vel påpekes ganske kjapt men sannheten er at selv om det nok stemmer er det bare for mange som utfører ondskap i religionens navn.

Dette er ikke bare enkeltpersoner og grupper men også hele stater, sharia lovgivning i enkelte land kan dømme en ung kvinne til piskeslag for å gå med bukser og vi sitter stille å ser på.

Kvinner kan bli pisket for utroskap etter at den stakkars kvinnen har blitt voldtatt, i tillegg til å bli støtt ut av samfunnet.

Dette er da ikke islam? Nei det er kanskje ikke det men onde mennesker gjør alt dette i religionens navn uten at jeg ser altfor mange som protesterer,selv her til lands sitter det mørkemenn i krokene og forsvarer endel av dette, ja endatil opprettholder dette.

Fri og bevare.

Bønnebehandling, legitimere galskap?

Jeg ser Vårt Land skriver om noen amerikanske foreldre som er dømt for uaktsomt drap etter å ha nektet den 11 år gamle datteren medisinsk behandling, i stedet ba de for henne.

Faren sa hvis han gikk til legen så satte han legen foran Gud, underforstått at slikt ikke er aktuellt.

Det som plager meg er Vårt Land's betegnelse på denne galskapen, bønnebehandling. Dette virker på meg som legitimering av denne "behandlingen", noe opplyste mennesker burde holde seg for god for.

Ellers virker Vårt Land på meg som et menighetsblad, ikke en avis og som jeg leser dann og vann utelukkende pga underholdningsverdi.

Selvsagt har den en klar overvekt av religiøse "nyheter" men avisen plages jo litt av den mangelen på "virkelige" nyheter. Jaja, jeg antar det er en nisje der og kanskje er ikke VL lesere særlig plaget av mangelen på nyheter, slikt har en jo aviser og tv til..

Kjeltringfakter av Telenor

Iphone er dobbelt så dyr i Norge som i Sverige.

"Vi prøver å relatere oss til hvordan nordmenn har vendt seg til priser og betaling, sier Telenor."

Dette er jo ganske frekt og viser med all mulig tydlighet holdningen til Telenor og er en av grunnene til at jeg legger på hver gang Telenor ringer og prøver og selge meg noe.