fredag 31. juli 2009

Bloddopa juksemakere.

Dagbladet og VG melder at Mikel Astarloza, etappevinner fra 16. etappen i Tour De France er tatt for EPO.

Dersom B-prøven også er positiv venter en 2 års utestengelse.

Dette er den andre rytteren fra Euskaltel laget som er tatt i sommer.

Er det noen som tror noen syklister er rene lengre? Metodene for doping ligger alltid et hakk fremfor metodene som blir brukt til testing, Touren har heller ikke åpenhet rundt testing som gjør det hele litt tåkelagt og merkelig.

Vi kan godt slå oss på brystet å si at norske syklister er rene men faktisk stoler jeg ikke på noen lengre, alle dopingavsløringer i sykkelidretten fører til at samtlige har fått smuss på trøya.

Arvesen er utrolig skuffet, han sier han trodde vi endelig skulle få se en ren Tour.
Det får da være måte på å være blåøyd, ren Tour? Selv om ingen skulle bli dopingtatt er det milevis i fra å hevde en ren Tour, per i dag er ikke testingen god nok og Touren hemmeligholder deres test metoder.

Flotte pupper.



Puppe Jordans eks fikk oppreisning. Flott overskrift dere :)

Navnet hennes er forresten Katie Price, selv om det er sjelden å se det navnet brukt i norske media.
Det er faktisk sjelden å se Jordan brukt også hvis ikke det er innledet med, nettopp, pupper.

Jeg kan godt forstå fascinasjonen for pupper, jeg liker slikt selv jeg, men saken her er jo at et sladdermagasin skrev at hennes eks hadde vært utro.

Hennes eks er Peter Andre som har hatt en bra karriere som sanger/låtskriver, bra nok til at han ikke fortjener å være i skyggen av et par silikon pupper.

Selvsagt likte han ikke påstanden om at han skulle ha vært utro og gikk til sak, det endte med at han fikk erstatning som kanskje er et bedre ord å bruke i samme setning som pupper, pupper og oppreisning gir liksom andre assosiasjoner enn en erstatning?

Dette viser jo med all tydlighet at det er god plass til agurknytt mellom oljesøl og forlis.

Sagaen fortsetter, Peter Andre fortalte tidligere at han aldri har likt Jordan, det burde han tenkt på før han giftet seg men pytt pytt.

Nå forteller han at sønnen så Jordan i sengen med sin nye elsker, "lot sønnen få se" var vel uttrykket.

Vel "shit happens" er mitt uttrykk og min tanke om det hele, muligens han har planer om å få foreldrerett? En liten kampanje på gang?

Nytt forlis, denne gang Norsk lastebåt.

Fraktbåten Langeland gikk rundt, besetningen på 6 er savnet. Hittil er bare flytevester og redningsflåte funnet, den svenske kystvakten bruker blandt annet helikopter i søket i Kosterfjorden.

Besetningen på den norske båten er fra Russland og Ukraina og båten var på vei til Moss lastet med stein.

Det blir meldt om dårlig vær i området og 4m høye bølger. Ulykken ble meldt inn rett etter klokka 7 , det var også meldt storm i området i natt.

Det svenske tankskipet Margita så Langeland klokken 5 og så ikke noe unormalt, funnet av redningsutstyr bekrefter at båten har gått ned fort, muligens har last forskjøvet seg ført til kantring?

Nødpeilesenderen er funnet men så langt har en ikke funnet noen av mannskapet, med 18 grader i sjøen er det fortsatt håp. Nå er skipet trolig lokalisert og det vurderes om det er trygt å sende dykkere ned.

Skipet ligger trolig for dypt til å dykke så selv om mannskapet kan overleve i opptil 20 timer i luftlommer kan ikke kystvaktens dykkere redde eventuelle overlevende.

En kasse med 6 redningsvester er funnet, pressetalsmann for redningsarbeidet sier: "vi fortsatt søker i håp om å finne dem i live".

En må vel tro at sjansene er små siden redningsutstyr ikke var tatt i bruk og skipet ligger sannsynligvis så dypt at dykkere ikke kommer ned.

En har nå gitt opp letingen etter overlevende, det er en tragisk hendelse og på grunn av hvor hurtig båten gikk ned var det nok ikke rare håpet.

Langeland er funnet på 108m dyp og en antar at mannskapet gikk ned med båten. Vg melder at Langeland i 2007 fikk flere anmerkninger ved en inspeksjon i Gøteborg og i Landskrona fikk skipet ikke forlate havn før utbedringer ble gjort.

Bilder av Langeland

Langeland blir foreløpig ikke hevet.

Lukene var ikke festet, det kommer frem av undervannsfilm og kan ha vært grunnen til at Langeland sank.

Full city på grunn, miljøkatastrofe på trappene.

Full City, et Panama registrert skip er på grunn ved Langesund, skipet er lastet med 1120 tonn olje. Skipet har en asiatisk besetning, det er ennå ikke bekreftet om det er nordmenn ombord.

Av et mannskap på 23 er mesteparten evakuert, resten prøver å stoppe oljelekkasjen og berge skipet.

Det ser kritisk ut og skipet vil sannsynlig vis gå ned mener hovedredningssentralen men besetningen skal ikke være i fare.

En spør seg med tanke på gårsdagens stormvarsel om skipet burde søkt havn tidligere, eventuellt blitt værende i åpen sjø, dette ser dessverre ut til å kunne bli en miljøkatastrofe.

Hvem tror dere får regningen for opprydding?

VG

DB

TV2

Riks24

Oljen sprer seg raskt nå og brannmenn prøver å redde Rognestranda

Fugler fanget i oljesøl.
Det er nå betydlige oljeutslipp.



Skipet sendte ikke ut nødmelding men avslo først assistanse. Dette virker jo en "smule" uansvarlig, det er heller ikke lett å ha en kommunikasjon med besetning og kaptein nå da de for det meste er kinesisk, og i tillegg naturlig nok sterkt preget av hendelsen.

Mannskapet skjønte ikke alvoret og merket ikke at de var i ferd med å gå på grunn.

Det vil ta tid å rydde opp dette og WWF anslår rundt 8000 døde sjøfugl.
Været i området er også dårlig, noe som gjør det vanskelig å få ut oljelenser.

TV2 melder om en alvorlig og uoversiktlig situasjon, det er vanskelig å si hvor stort område som blir berørt av oljesølet og ikke minst hvor oljen kommer til land.

VG melder om et brudepar som får bryllup ødelagt, brudeparet på sin side sier det er først og fremst synd for den vakre naturen og dyrelivet. Et bryllup blekner egentlig i slike forhold selv om det selvsagt er viktig for de to det gjelder.

TV2 sier at utslippet har stoppet opp, det er uklart hvor mye olje som har sluppet ut men det er fortsatt mye olje igjen ombord. Stemmer dette så er det jo en gladmelding :)


Nå går Solheim ut i media og lover styrket beredskap, litt som å lukke stalldøra etter hesten har stukket men bedre sent ann aldri.

Viltnemnda vil avlive mellom 150 og 200 tilgriset sjøfugl lørdag, en etterlyste tidligere jegere som kunne hjelpe til.

Norsk ornitologisk forening og WWF raser mot avliving av tilgriset sjøfugl, Norges Miljøvernforbund med Oddekalv i spissen er enig i viltnemndas avgjørelse om å iverksette avliving.

Tykkolje sett så langt sør som Risør, rapporter sier at opptil 200 tonn med olje har lekket ut, ille nok i grunn men det kunne vært mye værre.

WWF begynner fuglevasking neste uke, til dess får de vel bare lide siden avliving er så forferdelig? Kjenner jeg er litt oppgitt over denne gjengen.

Solheim roper varsko og betegner dette som en miljøkatastrofe, fiskeriminister Helga Pedersen fastslo tidligere at oljevernberedskapen langs kysten er tilfredstillende.
Hva? Snakker disse to i lag?
Kjenner jeg blir ikke bare oppgitt men faktisk forbannet over slik blendende inkompetanse.

Forsikringsoppgjør på 200 mill.

Fuglevaskeriet skal være operativt mandag og det blir nå slutt på å skyte tilgriset fugl.
Forberedelsene til fuglevasking er i full gang.


Kapteinen kan bli siktet for brudd på forurensingsloven.

Kapteinen er siktet for grov uaktsomhet, skulle bare mangle når en ikke varsler om at båten har slitt seg og er i drift.

NIVA mener det kan ta 15 år før alt er normalt igjen, det setter ting litt i perspektiv, det er ikke "bare litt olje".
Båtfolk bryter lenser for å komme til og fra hytte og olje slipper utenfor avsperringene. Tankeløse tullinger, en trenger ikke gjøre arbeidet vanskeligere.

Beredskapsrådgiver mener det er bra katastrofen skjedde på østlandet, i nærheten av politikerene, han mener det er det som skal til for at politikerene tar dette på alvor.

Han har nok et poeng.

Skadene etter utslippet mindre enn først antatt.