onsdag 29. juli 2009

En meget trist sak

Enhver sak som involverer barn blir vanskelig, spesiellt ille har det nok vært for barna oppi alt dette.
En far som kidnapper sine egne barn er jo åpenbart ustabil, hva som har ført til dette er uvisst men det har nok en sammenheng med kulturforskjeller mellom vestlige kontra muslimske land.

I et muslimsk land er jo mannen den som styrer og en ville vel neppe der sett en mor som fikk foreldrerett, hva så retten i Norge måtte mene har vel ikke stor tyngde i lokalmiljøet til Skah og noe press har det vel vært på han fra familie og folk rundt ham.

Det er jo endel likheter til "ikke uten min datter" som forøvrig var en bra film og tydligvis ikke helt utgått på dato.

Trusler og vold burde han holde seg for god for, han virket alltid som en trivelig kar som utøver så det tyder vel på et sammenbrudd, er jo endel skam forbundet med skilsmisse osv.

Nå har han jo blitt tiltalt så det virker heldigvis som at marrokanske myndigheter tar saken på alvor, jeg håper bare ikke barna har tatt for mye skade av dette.

Oslo Politi har siktet Skah.

Skah hevder nå ovenfor marokkansk media at barna er på psykiatrisk sykehus i Norge.

Nå melder VG at barna tok eksamen med to livakter og at Skah ellers holdt de borte fra skole og tok beslag i deres pass og mobiltelefoner.

Ambassadør i Marokko føler seg ikke trygg, Hans Fredrik Lehne måtte steppe inn etter at ambassadør Bjørn Blokhus mottok direkte drapstrusler fra Skah, han har nå personlig livvakt som følger han.

Advokaten til Skah krever den norske ambassaden gransket.

Vårt Land om bortførte barn.

Db skriver at Skah planlegger å saksøke den norske ambassadøren.

03.08.09
Skah møtte ikke i retten i dag, berammingsmøte i forbindelse med barnefordelingssaken ble i dag avholdt i Marokko.
Advokaten til Skah var tilstede men ønsket ikke å svare på hvor Skah befinner seg.

04.08.09
Skah vil holde pressekonferanse og presentere sin sak og beviser om sitt gode forhold til barna.

Gigantisk bommert

Et svenskt ektepar som skulle til øya Capri tastet feil på Gps'en og endte opp i Carpi 650km unna.

Det morsomme er jo ikke feiltastingen men at det ikke gikk opp for det litt uheldige ekteparet at de var på feil plass, dvs før de står på turistinformasjonen og spør etter de blå grotter.

Der ble de fortalt at de måtte kjøre til Napoli og ta fergen til Capri.

Dette må da uten tvil være årets bommert ?

Kongosiktede skyldige?

Ja hvem vet? I dag rapporterer DB og VG at siktelsen utvides til å gjelde innførsel av våpen, og forsøk på å danne et kriminelt forbund, hva nå enn det siste måtte være.

Kriminelt forbund? Ja de er jo blandt annet tiltalt for spionasje og de er jo vitterlig to personer, kanskje det er det som menes med forbund?

Innførsel av våpen er jo udiskutabelt og med to hvite som sniker seg over grensa med våpen er kanskje ikke spionasje en urimelig tiltale? Mulig våpenhandel, støtte til opprørere er noe etterforskningledelsen har i tankene når spionasje blir nevnt?

Nå melder VG at karene risikerer dødsstraff, i følge en tekstmelding fra etterforskningleder Roger Wavara.

Selvsagt presiseres det at de har fått tilgang til denne tekstmeldingen, hvordan nevnes ikke..

Godeste Wavara har nok neppe tjent så mye på å sende en tekstmelding før, eller så er det kanskje normal kotyme at etterforskningsledere sender ut meldinger til tilfeldig utvalgt media, sånn helt på måfå?

Jeg er klar over at i enkelte land er korrupsjon satt i system og at det er slik det fungerer, selv om det mest sannsynlig er slik i dette tilfellet skal vi ikke la oss blende av det.

To norske karer som krysser grenser i Afrika med våpen er ikke vanlige norske gutter på ferie, VG henviser til kilder (igjen) som uttaler at en mistenker spionasje oppdrag for Uganda evt. grupperinger derfra og at de to karene er leiesoldater.

Som igjen hevder at de er i Kongo for å gjøre research til event og turismevirksomhet, hvilket høres en smule tynt ut, skulle faktisk tro at en kunne kommet opp med en bedre dekkhistorie.

Uten å ta stilling til drapet virker det faktisk som at det er endel ugler i mosen og at de neppe har rent mel i posen, jungelen i Kongo er et noe suspekt sted for event og turismeaktivitet for 2 nordmenn med automathagle og sjåfør.

Det gjenstår vel å se hva obduksjonsrapporten sier om hvilket våpen som kan være brukt til drapet men det ser ikke lyst ut for de to karene, selv om de skulle bli frikjent for drapet så har de endel andre tunge tiltaler som spionasje.

Om de skulle unngå dødsstraff så overlever en neppe 20 år i kongolesisk fengsel.

Oppdatering:

Saksdokumentene skal være klare torsdag melder Wavara og han tror det første rettsmøtet finner sted i neste uke.

Da sparker nok sirkuset i gang snart, kinkig situasjon å befinne seg i ..


Nå melder media at tiltalen mot nordmennene er klar. Tiltalen ble undertegned av etterforskere og de tiltalte nordmennene, i praksis betyr dette at etterforskningen nå er ferdig.

Dagbladet presenterer nå siktelsen mot de to nordmennene og det er jo ikke småtteri, de to hadde ID-kort fra det norske forsvaret på seg samt ID-kort fra SIG-gruppen og er dermed tiltalt for spionasje på vegne av staten Norge.

Akkurat dette høres jo meget tvilsomt ut, tilknytningen til sikkerhetsselskapet SIG-gruppen er kanskje mer trolig og ifølge kongolesisk myndighet blir dette omtalt som et kriminellt forbund som da Moland er tiltalt for å lede.

Ulovlig våpenbesittelse blir vel kanskje småtteri i den sammenhengen men det er med i tiltalen, sammen med drap selvsagt.

Guttenes forsvarer er sikker på å få nordmennene frikjent.

03.08.09
Etterforskningslederen tror på rettsak i neste uke. Tor dere det blir en rettferdig rettsak? Forsvareren har jo noen gode argumenter.

04.08.09
I dag ble bevisene overlevert domstolen, guttene er anklagd for:

Drap, drapsforsøk, væpnet ran, spionasje og kriminelt forbund.

Høres ut som et skikkelig sammensurium.

06.08.09
Domstol lover rettferdig rettsak. Det tror jeg på..