tirsdag 28. juli 2009

Piratebay har solgt sjela, ryker skjorta også?

For en liten måned siden kunne DB fortelle at The Pirate Bay hadde blitt solgt til Software-selskapet Global Gaming Factory X for 30 mill pluss aksjer, en totalverdi på 50mill eller deromkring.

Nyheten ble selvsagt mottatt med vantro blandt brukerene og en kan vel sammenligne det med å selge sjela si til djevelen, det blir mye det samme som om Frederik Hauge skulle startet kull-kraftverk :)

Nå er det muligens penger å hente så da kjører selvsagt de store filmstudioene på med søksmål i følge artikler i VG , DB og itavisen .

Dette blir nok ytterligere advokatmat i årene som kommer, i tillegg til ankesaken fra forrige runde, dette er det vel bare advokatene som vil tjene på.

Som nevnt før her i bloggen kan Itavisen fortelle at en nordmann har planer om å ta over for Pirate Bay, enn så lenge ser det ut som et heller amatørmessig prosjekt men det vil jo tiden vise.

The Lost Bay kan jo fort vise seg å bli et treffende navn.

Nå kan db fortelle at Pirate Bay salget kan være i fare, ser ut som ting går litt på tverke for gutta nå..

Nettekspert mener løpet er kjørt for fildelingstjenester, han snakker jo her i hovedsak om de store åpne tjenestene og jeg kan nok være enig i at den sorten er en utdøende rase.

Nå kjører itavisen på med "nyheten" om at det ikke er sikkert at salget av TPB går i orden, Svenske Dagbladet har en mer eller mindre likelydene sak.

DB melder at en Nederlandsk domstol har beordret stenging av trafikk til TPB, det ser ut som dødskrampene setter inn snart.

Nå skriver itavisen at Global Gaming Factory melder at kjøpet av TPB er i rute og vil finne sted 27de August, pengene skal være på plass og samtaler med studioene fortsetter.

En amerikansk universitetsstudent fikk 675.000 dollar i bot for ulovlig nedlasting av 30 sanger, noen som ser noe galt med dette? Minner igjen på om at dette er USA, der en varm kaffekopp kan utløse millionerstatning :)

Peter Sunde slutter i TPB, i følge han selv pga tidspress da han skriver bok og er involvert i andre prosjekter.

Sikkert ikke fordi det er litt hett rundt ørene for tiden, det styret kunne få enhver til å bli mer enn litt stresset.

Det er synd på Hagen

Når han beskattes så tungt er det ikke rart han må sende skjorter til UK for å få ny snipp, nei jeg tror nok han har til salt i grøten og vel så det.

Det som gjør at det virkelig er synd på mannen er at han aldri har lært å holde kjeft.

"It is better to remain silent and be thought a fool than to open one's mouth and remove all doubt." — Abraham Lincoln


Hagens familieselskap skattet 1,8 prosent

Stein Erik Hagen rømmer landet

Flytter ikke ut av Norge

Hagens sparetips


Det minner vel mer om en Hotell Cæsar episode, mannen burde bli beskyttet mot seg selv.

Sagaen fortsetter, nå er det igrunn ikke Hagen selv som har noe med dette å gjøre men det ser til at dagbladet har tenkt å fortsette såpeoperaen.
Skal si desken i db kan overskrifter...

Gratulerer Sarah og Ingvild



Svømming er vel ikke den sporten som interesserer meg mest men når Dale Oen ikke lykkes var dessto hyggeligere å se en 15 år gammel svensk jente lykkes så til de grader, VM gull i 100m Butterfly og ny verdensrekord er sterkt.
http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_3265073.svd

Vi skal heller ikke glemme en sterk prestasjon av Ingvild Snildal som svømte sin første VM finale og kom inn på 7 plass, bare et lite tidel bak bronseplass.

Oppdatering. 29.07.09
Ingvild Snildal satte ny nordisk rekord da hun røk ut i semifinalen på 50m rygg, nok en sterk prestasjon .

Oppdatering. 01.08.09
Ingvild Snildal tok bronse50m butterfly, Norges første medalje i langbane-VM siden 1978.
En fantastisk prestasjon!
Tydligvis litt overraskende på hovedpersonen selv også ifølge VG, stooor idrett uansett:)

En Norsk Pirate Bay ?

Nordmann vil ta over etter Pirate Bay, da den omstridte torrent trackeren Pirate Bay nå har solgt sjelen sin til djevelen har en nordmann bestemt seg for å ta opp kampen.

http://www.itavisen.no/819192/nordmann-vil-ta-over-for-the-pirate-bay

Vi stiller oss tvilende til prosjektet, så langt ser det hele meget amatørmessig ut og det er helt tydelig at skaperen av http://thelostbay.org/ er ute på dypt vann.

Tracker scriptet som er brukt vil aldri tåle den mengde med trafikk som The Pirate Bay har og av en eller annen grunn er det kun tilgjengelig dersom du registrerer deg, jeg tror heller ikke det er liv laga på den serveren det ligger i øyeblikket da norsk lov helt klart forbyr linking til ulovlig innhold.

Det skal nok ikke mye pes til før http://www.proisp.no/ trekker pluggen, vi får se hva som skjer når Advokatfirma Simonsen først får vann på mølla, rart de prkåte advokatene ikke har vært ute i media allerede?

Selv om ingen skulle bry seg så vil det neppe kunne konkurrere med http://piratebay.org med det scriptet de kjører nå, de har heller ikke kunnskaper som skal til for å drifte et slikt prosjekt, ei heller server kraft nok.

Håper jeg tar feil men dette prosjektet skulle nok vært forbigått i stillhet :)