torsdag 30. juli 2009

Girer ETA opp?

VG , TV2 og Dagbladet melder nå om en bilbombe på Mallorca har tatt livet av minst 2 personer og skadet flere.

Ingen har ennå tatt på seg ansvaret men det er bare et døgn siden ETA tok på seg ansvaret for en bombe som skadet 46 personer i baskerland.

Denne siste får mye oppmerksomhet naturlig nok med sin nærhet til turister og selv om ingen formelt har tatt ansvar kan det virke som ETA trapper opp sin virksomhet etter en litt roligere periode.

Spania stenger grenser, flyplassene og havnene på Mallorca er stengt.

Spansk politi har nå funnet en bombe til og holder på med desarmering nå.
Politiet har nå foretatt en kontrollert detonasjon.

Norske og spanske myndigheter mener at det er trygt å dra til Spania på ferie, spansk politi derimot tror at terroristene fortsatt er på Mallorca.

Seks ETA medlemmer etterlyses nå av spansk politi.

Ulike former for rasisme, kan dra dit pepperen gror!

[rant]
Rasisme er like kvalmende uansett hvem det går ut over, fanatiske selvmordsbombere som mener seg fri til å drepe hvem som helst som ikke tilhører samme religion som dem selv, ja det er faktisk ikke nøye om muslimer ryker med så lenge en oppnår målet med å ta livet av noen få vantro.

Dette er tankegods en skulle håpe forsvant med korsfarerene men neida, fremdeles er vi belemret med religiøse fanatikere.
Dette sprer seg som ild i tørt gress, nå er det svenske "islamister" som kjemper i Somalia og Al-Qaida som truer med aksjoner i Kina.

Dagbladet kjører selvsagt en historie om den snille terroristen, snille hvafornoe? Javel? Det kan jo selvsagt ha en sammenheng med USA's uvane med å trekke frem terrorist betegnelsen i tide og utide, er jo slett ikke alltid merkelappen stemmer men det finner en jo tidsnok ut av.

De har jo en krig mot terror å føre, det har vel kanskje ikke vært udelt vellykket hittil? Selv om en er travelt opptatt med krig mot terror forhindrer det jo ikke litt hobbyrasisme i eget land.

Greit nok at professor Henry Louis Gates jr. kanskje burde legitimert seg for politiet da han prøvde å låse seg inn i sitt eget hjem, han synes vel forespørelen var i overkant frekk og gubben har jo levd en stund så rasistiske holdninger hos gutta i blå var vel kanskje ikke helt ukjent for ham?

Det tar jo kaka når en politibetjent kaller han "jungelape" i en e-post, betjenten er selvsagt suspendert.


Rart det der, rasistene blandt oss er ofte de mindre smarte, som jo er greit da det blir lettere å luke de vekk fra stillinger av betydning.
[/rant]

Jeg blir rett og slett litt forbannet så tidlig på morningen, dette skulle jo liksom være min kvalitetstid. Fri hele uken, fruen jobber så det er stille og fredelig...

Jaja, får ta meg en kopp kaffe og roe meg ned :)

Da har President Obama hatt sitt ølmøte med Gates og de involverte betjentene, det hele ser meget gemyttelig ut.