torsdag 30. juli 2009

Ulike former for rasisme, kan dra dit pepperen gror!

[rant]
Rasisme er like kvalmende uansett hvem det går ut over, fanatiske selvmordsbombere som mener seg fri til å drepe hvem som helst som ikke tilhører samme religion som dem selv, ja det er faktisk ikke nøye om muslimer ryker med så lenge en oppnår målet med å ta livet av noen få vantro.

Dette er tankegods en skulle håpe forsvant med korsfarerene men neida, fremdeles er vi belemret med religiøse fanatikere.
Dette sprer seg som ild i tørt gress, nå er det svenske "islamister" som kjemper i Somalia og Al-Qaida som truer med aksjoner i Kina.

Dagbladet kjører selvsagt en historie om den snille terroristen, snille hvafornoe? Javel? Det kan jo selvsagt ha en sammenheng med USA's uvane med å trekke frem terrorist betegnelsen i tide og utide, er jo slett ikke alltid merkelappen stemmer men det finner en jo tidsnok ut av.

De har jo en krig mot terror å føre, det har vel kanskje ikke vært udelt vellykket hittil? Selv om en er travelt opptatt med krig mot terror forhindrer det jo ikke litt hobbyrasisme i eget land.

Greit nok at professor Henry Louis Gates jr. kanskje burde legitimert seg for politiet da han prøvde å låse seg inn i sitt eget hjem, han synes vel forespørelen var i overkant frekk og gubben har jo levd en stund så rasistiske holdninger hos gutta i blå var vel kanskje ikke helt ukjent for ham?

Det tar jo kaka når en politibetjent kaller han "jungelape" i en e-post, betjenten er selvsagt suspendert.


Rart det der, rasistene blandt oss er ofte de mindre smarte, som jo er greit da det blir lettere å luke de vekk fra stillinger av betydning.
[/rant]

Jeg blir rett og slett litt forbannet så tidlig på morningen, dette skulle jo liksom være min kvalitetstid. Fri hele uken, fruen jobber så det er stille og fredelig...

Jaja, får ta meg en kopp kaffe og roe meg ned :)

Da har President Obama hatt sitt ølmøte med Gates og de involverte betjentene, det hele ser meget gemyttelig ut.

16 kommentarer:

  1. Lær deg begrepsbetydninger, din dumme fitte. Religion og rasisme har null korrelasjon. Rasisme = RASErelatert begrep. Kun det.

    SvarSlett
  2. Burde ikke Sverige sende krigsskipene sine til Malmø?

    Viser igjen at integreringen er mislykket. Steng grensene!

    SvarSlett
  3. Hadde du utelatt "din dumme fitte" skulle jeg kanskje tatt deg alvorlig men der viser du jo at du enten er:

    1.Mentalt ikke helt klar for voksenverden.
    2.Et rass
    3.All of the above

    Jeg går for nr. 3 selv om det er interessant at du kan bruke ord som korrelasjon og dumme fitte i samme innlegg, imponerende.

    Jeg er fullt klar over definisjonen for rasisme og den tradisjonelle betydningen er som du sier et raserelatert begrep, nå er konservative betydninger ikke så viktig da ordbøker og slikt forandrer seg med folks bruk av begreper.

    Det er nå ikke uvanlig å lese/høre om religiøs rasisme, kulturell rasisme. Språk er en levende organisme i stadig utvikling.

    Hadde jeg giddet så skulle jeg funnet frem noen eksempler til deg men jeg tror neppe det har noe for seg :)

    SvarSlett
  4. Helt enig med deg. Det er merkelig dette med at de fleste rasister er noen naut. Rasisme er jo noe som er lært og ikke medfødt, men kanskje de dumme er lettere å overbevise enn oss andre, hvem vet.
    Bare ikke la dette ødelegge resten av dagen, da har terrorismen vunnet :)

    MVH TAB

    SvarSlett
  5. Nei det vil definitivt ikke ødelegge dagen min, god morgen til deg forresten:)

    Har fått i meg karbis med egg og bacon, nyter kaffe'en nå :)

    SvarSlett
  6. Ta deg en kafe du:-)

    AA kunne spart seg for den kommentaren. Da hadde poenget hans/hennes fått litt mer verdi.

    Når det er sagt bør man kanskje ikke bruke rasismebegrepet til alt dersom begrepet skal ha nettopp den betydning de fleste tillegger det dag. Det er faktisk i ferd med å gå litt inflasjon i det og det er ikke bra for da vannes den opprinnelige betydningen ut. Begrepet har endret seg over tid og gir i våre dager utelukkende negative assosiasjoner.

    I tidligere tider, før nasjonalsosialismen fikk sitt fortfeste og ga rasismebegrepet et politisk innhold, var det å være rasist en betegnelse på de som trodde på raseinndeling av mer vitenskapelige årsaker. De kunne godt omtale seg selv som rasister uten at det vekket særlig oppsikt, men da i et mer vitenskapelig perspektiv. Nyere forskning har diskreditert de teoriene som var grunnlaget for denne type tenkning.

    SvarSlett
  7. Ha ha, bacon faktisk, nei såå god tid har ikke jeg, her blir det noen raske skiver med leverpostei og en kopp kaffe to go, mens jeg løper på jobb:)

    Du er ganske heldig må jeg si!

    MVH TAB

    SvarSlett
  8. Føler meg litt heldig ja, varer ikke så lenge riktignok, tilbake på jobb på Mandag.

    Da blir det 3 uker med jobb før jeg stikker til Sverige på jakt, jeg gleder meg stort og jeg tror bikkja ser fram til det også :)

    SvarSlett
  9. Høres jo ganske deilig ut. Rype og storfugl du jakter på da? Jakter litt selv. I fjor ble det veste året på ganske mange år for meg. Begynner virkelig jakta om 3 uker?


    MVH TAB

    SvarSlett
  10. "I tidligere tider, før nasjonalsosialismen fikk sitt fortfeste og ga rasismebegrepet et politisk innhold, var det å være rasist en betegnelse på de som trodde på raseinndeling av mer vitenskapelige årsaker. De kunne godt omtale seg selv som rasister uten at det vekket særlig oppsikt, men da i et mer vitenskapelig perspektiv. Nyere forskning har diskreditert de teoriene som var grunnlaget for denne type tenkning"

    Litt interessant i grunn, en skal trå veldig forsiktig rundt dette emnet i dag, så lenge det gjelder menneskelige egenskaper.

    I dyreverden er det fritt frem, en har der via avl fått frem egenskaper som en var ute etter.

    Selvsagt er dette overførbart til mennesker men det er et veldig tabubelagt tema, kanskje spesiellt på grunn av rasismebegrepet.

    Å derimot starte en overlegen/underlegen eller bedre/dårligere debatt blir feil men noen egenskaper er forskjellige hos mennesker i forskjellige deler av verden.

    Selvsagt er mye av det kultur, læring og miljø men noen små forskjeller er det jo.

    SvarSlett
  11. Det blir storfugl denne gang, satser på Dalarna.
    I Sverige begynner jakta 25de August, satser på oppdateringer av jaktbloggen min da, linken er her på sida:)

    SvarSlett
  12. Du har fått med deg at det er en HELT ANNEN politimann som er anklaget for å ha kalt Gates for jungelape?
    En som overhode ikke var innblandet i denne episoden!

    Eller er det slik at siden en totalt fremmed politimann har sagt det så er alle politimenn rasister?

    Olds69

    SvarSlett
  13. Jeg har fått med meg det ja, blir det mindre rasistisk av den grunn?

    Selv om de betjentene som er innblandet i episoden ikke ga uttrykk for rasistiske holdninger viser jo statistikk fra USA at en har større sjanse for å bli anholdt hvis en er mørk.

    Noe som nok kan stemme her også, profilering?

    SvarSlett
  14. Profilering?

    Politiet rykket ut etter tips fra en nabo.
    Tips SKAL behandles alvorlig, (dette har det vært flere rettsaker om i statene)
    Skulle vi anklage noen for å være rasistisk så må det vel være naboen?
    Nei, vent, hun er jo ikke hvit så hun kan jo ikke være rasistisk...

    Gates var inne i huset, etter å ha brutt opp døren, og klikket i vinkel når politiet ba han om å komme ut av huset for å vise legitimasjon.
    Forøvrig så er dette også standard rutine, da det har vært hendelser hvor innbruddstyver har holdt eiere som gisler inne i boliger når politiet kom å banket på.

    Det vi har her er en pompøs professor som er så opphengt i at ALLE i politiet er rasistisk.
    Samt en president som uttaler seg før alle fakta er på bordet.

    Olds69

    SvarSlett
  15. Rase ja det mest populære temaet i norge for tiden,DB flyter over av artikler for å holde nazzene beskjeftiget,at AA føler seg truffet er vel helt klart fo de fleste.Når det gjelder rasime og lite smart er det nok riktig og det morsomme er også at de mest ihuga av dem ville efter NSDAP sin målestokk på renrasethet kansje ha fått seg en stygg overaskelse,hadde man tatt en DNA test på dem ville det kansje ikke bare vært toppetasjen som det hadde blitt stilt spørsmålstegn ved.God jakt forresten.Mvh T J

    SvarSlett
  16. Olds69: "Skulle vi anklage noen for å være rasistisk så må det vel være naboen?"

    Ja, hun har faktisk vært anklaget for å være rasistisk. Men hører man på 911-telefonen hun tok, hører man at hun tar alle mulige forbehold, faktisk.

    Men at Barretts kommentarer virket relativt rasistiske, er vel de fleste enige om...

    SvarSlett