onsdag 29. juli 2009

En meget trist sak

Enhver sak som involverer barn blir vanskelig, spesiellt ille har det nok vært for barna oppi alt dette.
En far som kidnapper sine egne barn er jo åpenbart ustabil, hva som har ført til dette er uvisst men det har nok en sammenheng med kulturforskjeller mellom vestlige kontra muslimske land.

I et muslimsk land er jo mannen den som styrer og en ville vel neppe der sett en mor som fikk foreldrerett, hva så retten i Norge måtte mene har vel ikke stor tyngde i lokalmiljøet til Skah og noe press har det vel vært på han fra familie og folk rundt ham.

Det er jo endel likheter til "ikke uten min datter" som forøvrig var en bra film og tydligvis ikke helt utgått på dato.

Trusler og vold burde han holde seg for god for, han virket alltid som en trivelig kar som utøver så det tyder vel på et sammenbrudd, er jo endel skam forbundet med skilsmisse osv.

Nå har han jo blitt tiltalt så det virker heldigvis som at marrokanske myndigheter tar saken på alvor, jeg håper bare ikke barna har tatt for mye skade av dette.

Oslo Politi har siktet Skah.

Skah hevder nå ovenfor marokkansk media at barna er på psykiatrisk sykehus i Norge.

Nå melder VG at barna tok eksamen med to livakter og at Skah ellers holdt de borte fra skole og tok beslag i deres pass og mobiltelefoner.

Ambassadør i Marokko føler seg ikke trygg, Hans Fredrik Lehne måtte steppe inn etter at ambassadør Bjørn Blokhus mottok direkte drapstrusler fra Skah, han har nå personlig livvakt som følger han.

Advokaten til Skah krever den norske ambassaden gransket.

Vårt Land om bortførte barn.

Db skriver at Skah planlegger å saksøke den norske ambassadøren.

03.08.09
Skah møtte ikke i retten i dag, berammingsmøte i forbindelse med barnefordelingssaken ble i dag avholdt i Marokko.
Advokaten til Skah var tilstede men ønsket ikke å svare på hvor Skah befinner seg.

04.08.09
Skah vil holde pressekonferanse og presentere sin sak og beviser om sitt gode forhold til barna.

49 kommentarer:

  1. AT NORSKE KVINNER ALDRI LÆRER !!!!!!! DET ER VANSKELIG NOK Å FINNE SEG EN GOD NORSK LIVSLEDSAGER , ADSKILLIG VANSKLIGERE ER DET Å FINNE SEG EN FREMEDKULTURELL SÅDAN :-(

    SvarSlett
  2. Vi trenger ikke hetse muslimer her, det finnes både bra og dårlig av den sorten, pa samme vis som det finnes mange norske drittsekker.

    Vi skal derimot være klar over at det finnes store kulturforskjeller som kanskje spesiellt kommer til uttrykk hvis en kvinne flytter til hans hjemland.

    Det er noe en kanskje bør tenke nøye igjennom før en gjør, det vil bety at en gir slipp på endel rettigheter og frihet.

    SvarSlett
  3. Ikke uten min datter er en film full med tull og töys!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Not_Without_My_Daughter#Controversy_and_criticism

    SvarSlett
  4. Jenter kan vere noen slu og utspekulerte bitcher. Ikke rart det har klikket for han!

    SvarSlett
  5. Sliter med å forstå at de ikke klarer å forkynne dommen for ham, når han visstnok står på utsiden av ambasseden og skrive trusler hele tiden (skal man tro tabloidene...)

    SvarSlett
  6. Denne saken er så ensidig fremstilt at man bør avstå fra skråsikre sympatierklæringer til den ene parten. Khalid Skah er barnas far. Han har ikke "holdt dem" i Marokko mer enn moren "holder dem" i Norge. Barna er både marokkanske og norske statsborgere. En norsk domstol ville i slike saker uten unntak gi mor foreldrerett. Saken er ikke ferdigbehandlet i marokkansk rett. Vil moren - og hennes støttespillere - respektere en rettsavgjørelsei i Skahs favør? Ikke mer enn Khalid Skah vil akseptere den norske dommen. Pressen bør avstå fra å bruke begreper som "kidnapping", "bortført" og "holdt som fanger". Det er en barnefordelingssak det er snakk om. Barna har både en far og en mor. At de blir beskrevet som kriminelle er bare ekstra belastende. La barna slippe å oppleve seg som årsaker til krimininele handlinger som "kidnapping"

    SvarSlett
  7. Herregud du som har lagt inn kommentar 1545!! Hva vet du om denne saken? Desse barna er store og HOLDT I MAROKKO MOT SIN VILJE!!!! Man eier ikke barna og man kan ikke stenge de inne/låse de inne og nekte de samvær med mor.Barna er født og oppvokst i NORGE og man skal alltid uansett nasjonalitet på foreldre, ta hensyn til BARNA og deres BESTE!!! Du har tydeligvis 0 peiling på noe som helst og er uten empati. Så kutt ut og kommentere på denne syke måten. Ikke rart det er problem her i verden med sånne som deg og Skah

    SvarSlett
  8. De to barna er så gamle at de etter norske regler skal høres, og den eldste kan bestemme selv hvor bostedet skal være, og når de så rømmer fra faren, så sier det alt. Bare det at mannen klikker og drapstruer både den ene og den andre, sier nok om ham.
    Men de som kommenterer her og rakker ned på norske kvinner som får barn med utlendinger,- de glemmer glatt at det finnes hauger av norske menn som får barn med utlendinger, menn med hentekoner, og enkelte av de kvinnene har stukket til hjemlandet med barna, de også. Det er ikke bare menn som knabber unger. Dessverre så er det barna som er de største taperne når de har foreldre med eiesyke, foreldre som kun tenker på seg og sitt når de kidnapper egne barn og-eller fjerner dem fra kontakt med den andre forelderen,- enten det er innenlands eller utenlands.

    SvarSlett
  9. Khalid Skah må bli fratatt Norsk Statsborgerskap.
    Vil ikke rette seg etter Norsk lov.Skah har
    holdt barna fanget i Marokko.Barna har ikke
    fått gått ut.Nedverdiget sin datter på verste
    måte ved og kalle henne hore når gutter har
    tatt kontakt med henne.Slått barna og holdt
    dem borte fra skolen.Barna har heller ikke
    fått hatt kontakt med barna.Det var ikke for
    uten grunn barna rømte og tok kontakt
    med Den Norske Ambassade i Marokko.Skah er
    kriminnel og til fare for barna og ekskonen.


    JILL

    SvarSlett
  10. Har null sympati med en dum kjerring som har fått media til å fremstille saken ensidig. Det er nok heller hun som har kidnappet barna tilbake til Norge. Hun har ingen automatisk rett til å ha barna hos seg i Norge, de hører like mye hjemme i fars land.

    SvarSlett
  11. Det første jeg vil si...utrolig modige barn som turde å rømme fra sin far. Det gjorde at de var i livsfare. De klarte seg, takket være at de fikk den beskyttelsen de trengte. Da ser vi hvor viktig det er at noen tør å gripe inn og beskytte barna.

    Det er redde barn som har fått barndommen ødelagt av opplevelser av vold og trusler fra deres egen far. Historien er sterk,. men ikke enestående.

    La barna få beskyttelse av voksne. Og flere må tørre og gripe inn. Det er faktisk en kamp på liv og død.

    Til dere som ikke kan noe om tema, les om det... og lær hvordan en Psykopat oppfører seg. Først da får dere innsikt i det å kunne hjelpe disse barna utsatt for alvorlige overgrep.

    SvarSlett
  12. Og nå er han hvistnok innlagt på sykehus med nervesammenbrudd stakkar. Ja det tar på å være drittsekk skjønner jeg.

    SvarSlett
  13. du som har svart 17:33 hvor dum kan du være? Dette er barn på 16 og 13 år, de er holdt mot sin vilje i et annet land. De er født og oppvokst i norge. Og både de og mor og far er norske statsborgere, og skal forholde seg til norsk lov. Begge barna kan faktisk bestemme hvor de vil bo!!!!! Og at far springer rundt og drapstruer alt som er er vel temmelig ille?!De er misshandlet av sin far i marokko. Mener du og antyde at det er greit og misshandle barna sine? Skah hadde ingen rett til å holde barna fanget i marokko og nekte moren å se de!!!

    SvarSlett
  14. Begge barna og faren var bosatt i Marokko. Begge barna og faren er både norske og marokkanske statsborgere. Det pågår en barnefordelingssak i det marokkanske rettssystemet. Naturlig nok, fordi barna tross alt var bosatt i Marokko. Så har altså mor gått til retten i Norge mens saken pågikk i Marokko og tatt opp saken her. Hva er det som tilsier at norsk rett skal gå foran marrokansk rett for personer med statsborgerskap fra begge land som er bosatt i Marokko? Er det noen slags iboende overlegenhet i det norske systemet som gjør at dere mener vi bare skal drite langt i andre lands rettsvesen?

    Ingen har kidnappet barna til Marokko. Barna flyttet dit sammen med far og mor. Den eneste som faktisk har kidnappet barna er moren.

    Dere kan mislike muslimske menns autoritet på hjemmebane så mye dere vil, og ja, det synes som om Skah har misbrukt rettighetene sine til de grader, men sånn er nå engang samfunnet i Marokko. Om vi ikke skal respektere grunnleggende rettslige regler i andre land kan vi heller ikke forvente at noen respekterer våre.

    SvarSlett
  15. Saken skaper presedens. Fra nå av må norske ambasader og myndigheter stille opp dersom norske foreldre (med våpen i hånd??) kidnapper tilbake norske barn i utlandet. Herlig!

    Forøvrig virker det som om mor alltid snakker sant i en barnefordelingssak. Far uttaler seg alltid fra et egoistisk ståsted og ønsker alltid å "krige" mot mor dersom han ikke oppfører seg som en fullstendig tøffel.

    Dersom det er slik at barna hadde fast bosted i Marokko og har Marrokansk statsborgerskap, så sier det seg nesten selv at barnefordelingssaken skal foregå der? Det håper jeg nesten, da Norge antakeligvis er et verstingland når det gjelder slike saker. Her har sakkyndige (psykologer) all makt og skalter og valter med barns liv etter eget forgodtbefinnende uten at noe skal dokumenteres eller kan etterprøves.
    Norske Psykologer har et meget lemfeldig forhold til ord som: Feilkilde, etterprøvbarhet, vurdere og konkludere. En sak vil med 99,99% sannsynlighet gå i mors favør, da de sakkyndige faktisk mener at mor i utgangspunktet alltid er den beste omsorgspersonen ved samlivsbrudd. (Etterlevning fra bl.a Freud og Bowlby som norske psykologer nipugger på psykologistudiet.)

    SvarSlett
  16. Det er trist når det blir sånn. Disse barna har opplevd grov mishandling fra sin egen far og har ved flere anledninger prøvd å rømme fra far og hans familie i Marokko. Man kan ikke forvente at barna skal bo hos far når far er voldelig og de er antagelig livredde for ham. En forelder som nekter sine barn å gå på skole er også svært uansvarlig. Alle vet at det beste for barn er om foreldrene samarbeider. Dette er en viljessak, og begge foreldrene må ønske det, men far gjør et samarbeid med mor umulig på grunn av hans oppførsel. Når far blir så vanskelig, har mor ikke noe valg. Hun må først og fremst beskytte sine barn. Barnas rettigheter kommer først og de er heldigvis gamle nok til å vite hva de vil. De ønsker åpenbart ikke å bo hos far. Ja det er store kulturelle forskjeller, men i Marokko anser man kvinnen som svært viktig for barna. Hun vier jo hele livet sitt til barna og familien som helhet. Hvorfor anses ikke en norsk kvinne i Marokko som like viktig for sine barn? Mor har også bodd i Marokko sammen med familien sin og prøvd å hjelpe mannen sin. Han har lønt henne dårlig ved å behandle henne og barna respektløst ved å utøve vold mot dem og berøve barna sin mor. Vold, trusler og mishandling er uakseptabelt uansett kultur eller personlighet.

    SvarSlett
  17. Barna er vokst opp i Norge og har kun vært den siste tiden i Marokko. De er også så store at de bør bli hørt om hvor de vil bo. Uavhengig av jus og diplomati er det åpenbart moralsk riktig å la dem komme til Norge hvis de vil.
    - Forøvrig viser erfaringen at norske kvinner bør unngå å få barn med menn som kommer fra samfunn med forstokket kvinnesyn.

    SvarSlett
  18. Dere som prater om at fars rettigheter er negisljert og at media svartmaler far etc:

    Mener dere at barn på 13. og 16.år ikke kan bestemme selv at de ikke ønsker å være hos far?

    Mener dere at det at barn på 13. og 16.år rømmer fra faren sin for andre gang ikke er et tydelig signal på at de ikke ønsker å bo hos han?

    Mener dere at det er ok å bruke makt og isolasjon for å holde barn på 13. og 16.år bort fra mor?

    Mener dere at barn på 13. og 16. år ikke forstår konsekvensen ved at de drar bort fra Marocco og til Norge i denne situasjonen?

    Dere er like enfoldige som de damene dere beskylder for å stigmatisere menn når dere kategorisk skriker opp om at alle kvinner holder ungene vekk fra far. At alle damer lyver om mishandling osv.

    I tillegg så ser dere total bort fra at disse barna er individer med egne følelser og meninger. Man kidnapper ikke barn i den alderen på gata og de er fullstendig i stand til å gi beskjed til ambassadepersonell dersom de føler seg kidnappet og ikke ønsker å reise til Norge.

    SvarSlett
  19. Barn som rømmer fra far gang på gang burde kanskje slippe å bo hos ham.

    Murer med glassbiter på ...

    Ingen kommer nok til å bli omvendt i denne ... diskusjonen.

    Men .. arguing on the internets osv

    SvarSlett
  20. Alt disse tiltalene kommer fra morens side, media;; pff. tror ikke på media. Det som har skjedd nå er at norge har kidnappet maroc barn fra marokko. Det er saken i dag. Trenger ikke og krydre til for og få det til og virke annerledes. Norge må selv ta ansvar om dette som har skjedd og ikke klage på når motsatte av sånne ting skjer. er du med leken så må du tåle streken heter det på norsk ordtak... Hadde det vært mine barn så hadde jeg kjært av hode på ambasadøren.

    SvarSlett
  21. Til kommentar 15.55. Ingen grunn å bli hysterisk av min 15.45 replikk som kun poengterer at denne saken - lik de de fleste andre saker - har to sider, og at det bare er den ene parten som har ført saken for media - for alt den er verd for tabloidene. Jeg ba om at media ikke opptrådte som anklager, jury og dommer, og at beskyldninger om tvang og kidnapping bør fremføres i rettsapparatet, ikke i pressen. At barnas mor daglig står frem i media med grove anklager og svært private opplysninger om barnas far kan neppe være til barnas beste.
    Dessuten: hva med å skrive korrekt norsk når du først skal uttale deg? Som for eksempel å lære deg forskjell på "de" og "dem". For å nevne noe ...

    SvarSlett
  22. Barna har aldri blitt kidnappet, hverken av mor eller far. Uansett hva som faktisk har skjedd, kan du være sikker på at det ikke er slik det blir fremstilt i media!!! Det er veldig viktig å huske. Man må ikke tro på alt som står i avisen, for det er alltid mye som er galt og forvrengt.

    Noe som virker sant er at barna faktisk rømte fra faren. At den norske ambassaden stjal barna til Norge, slik det hevdes i Marokkansk media, er fullstendig idiotisk. Spent på å se hvordan myndighetene i Marokko håndterer denne saken.

    SvarSlett
  23. Barna er norske statsborgere, som har hatt hele sin oppvekst i Norge, mens far har sprunget i Atlasfjellene. Barna har hatt hele sin skolegang i Norge.

    Vinteren 2006/2007 skulle de gå på skole i Rabat i 10 måneder, for deretter å vende tilbake til Norge for å fullføre sin skolegang der.

    De ble nektet å ha kontakt med sin mor og å snakke norsk sammen, så snart de kom til Marokko. Både mor og barn blir fratatt sine pass og mobiltelefoner. Er ikke det frihetsberøvelse; så vet ikke jeg!

    Terror foregår ikke bare i krig, men på hjemmebane av maktsyke mennesker.

    Både Marokko og Norge har ratifisert FNs Barnekonvensjon, og da skal den gå foran landets lover i saker der barn mishandles psykisk og fysisk. Vanskeligere er det ikke. LA BARNA OG MOR FÅ FRED NÅ!!!

    SvarSlett
  24. Barna var i dems egne hjemmeland, Marokkansk statsborgerskap. Norge har gjort en feil der. Istedenfor og innrøme at de har gjort feil så påpeker dem og kridrer til. Håper det samma skjer med norge neste gang da gleder meg, så får jeg se hvordan norge reagerer da. Hehe

    SvarSlett
  25. Respekterer Norge og norsk media marokkanske lover og rettsavgjørelser? Eller viser de forakt for Marokkanske rettslige avgjørelser?

    Når barna har fast bosted i Marokko, er Oslo tingrett rette instans å ta opp en barnefordelingssak, eller er det mer korrekt å ta opp saken i Marokko?

    Er det korrekt gjort av UD å involvere seg i en barnefordelingssak og skjule barna på ambassaden i Rabat? Er Haag konvensjonen fulgt av UD når det gjelder barnebortføring over landegrenser?

    Er det korrekt av media å fremstille saken så ensidigt og ubalnsert og demonisere faren, og feilaktig påstå at han har kidnappet sine egne barn?

    Er det ikke mer korrekt å si at det er moren som ulovlig og rettsstridig har bortført sine barn med norske UDs medvirking?

    SvarSlett
  26. Det er utrolig å lese kommentarer her som skråsikkert påstår at far er voldelig og har mishandlet mor og barn i Marokko. Har de som skriver selve vært tilstede i Marokko og sett dette? Eller er det forhåndsdømming utifra mors påstander som ukritisk blir formidlet i media?

    SvarSlett
  27. vel... naa vet jeg med sikkerhet at baade norske media og politikk er basert pa loegn og manipulering. Stakkars norske naive borger som tror padalsk paa slikt "dis-information". Jeg personlig vet nok hvordan Skah og hans to barn levde I Marokko. De gikk paa beste skoler, de utoevde de beste hobyer.. etc. Jeg personlig moett dem tilfelig flere ganger, jeg kan ikke si noe annet enn at de hadde det bedre enn flere tusner norske barn. Tilbake til det jeg kaller for norske-komplott. for aa oppklare ting for dere lesre, det ble sendte norske agenter til Marokko for aa skremme Skah. de leide en leilighet like Skah's, slik at de kan til en hver anledig kan de skremme ham eller bort foere barna naar de faar anleding til det. g det var det som kjedde for 3 uker siden. 2 agenter sammen med Anne Cecilie Hopstock (Mor) stormet boligen til Skah full bevepnet. Faren Klarte aa forsvare barna og fikk dem ut av boligen. Saa for barnas sikkerhet valgte Skah aa kontakte norske ambassaden skit at de kan ta vare paa dem inntil han oppklarer hendelsen med morens mafia-gang, ihvertfall det var det han trodde. Stakkars Han var uvitende at det hele var en norske utenrisk "Al Capone" mafia komplott. Naa kjaere naive norske lesere vet en del av sannheten... det var alt for denne gangen .. resten foelger.... stakkars.

    SvarSlett
  28. Til Anonym 15:40
    Hei Khalid. Hvis du hadde vært smart, hadde du ikke smørt så tjukt på når du skulle fortelle "sannheten".
    Nå vet alle at du juger.

    SvarSlett
  29. Den var drøy gitt, at hele og fulle sannheten ikke kommer frem i Norsk media aksepterer jeg glatt.
    At mor juger, aksepterer jeg også.

    At ambassadør, ambassadepersonell osv juger...tror ikke det.

    SvarSlett
  30. Hva sier det om mor når hun forlot barna i Marokko i 2007.
    Skal en følge jusen er det bosted og ikke statsborgerskap som gjelder, derfor er dette en barnefordelingssak underlagt Marokansk rettsvesen der UD har blandet seg inn.
    At mor nok føler sin rettsikkerhet truet der, er ikke annet en enhver far i Norge ville følt i en barnefordelingsak hos vårt rettsvesen, spesielt om han hadde vert så dum (selvopptatt) å flytte fra barna i 2 år. Sett at JD hadde hentet barna i denne tenkte saken innenlands fra td Ingrid Kristiansen til Ola Nordmann etter 2 år. Ja da hadde nok pipen fått en annen lyd i mediene.

    SvarSlett
  31. Barnas Statsborgerskap og bosted er avgjørende ved barnefordelings sakker, i dette tilfelet er det Maroko. Det er ikke moren som har kidnapet barna det er det Norske politiet og den Norske ambasaden som er kidnapere. Norge har kidnapet to barn i et fremed land det bør Norge stå for at Norske mundigheter driter i alt som heter retigheter det er en anen sak. At en politiman har blit banket og knivstuket i Maroko Norge bør ta konsekvensene av dette.

    SvarSlett
  32. Skal ikke barn/ungdommer på 13 og 16 år selv få bestemme hvor de skal bo??

    Kan noen virkelig mene at de burde fortsatt burde bo hos en psykopatisk far som holder dem innestegt, nekter dem skolegang og omgang med jevnaldrene?
    Herregud for noen meninger som kommer fram her. Glem foreldrene og hvem som sier hva.
    TENK PÅ HVA SOM ER BEST FOR BARNA.

    SvarSlett
  33. Hvis ikke jeg har missforstått var de vel på en slags 10 måneders ferie i Marokko og har sin bostedsadresse i Norge. Hvilket for meg vil tilsi at norsk rett er det gjedende. Eller er det slik at hvis en muslim tar familien på ferie til sitt hjem land at det er muslimsk lover som gjeder for norske statsborgere.Jeg har selv dobbelt statborgerskap og kunne aldri tenkt meg å føre en sak om barnefordeling i annet land enn hvor vi har vår bosteds adresse.

    FOFFO

    SvarSlett
  34. Fyren har vel tiltet psykisk, for lenge siden. Skulle ikke forundre meg om han er i gang med planlegging av "retur-kidnapping".

    SvarSlett
  35. Det var vel en grunn til at ungene stakk av....
    Tøft gjort og fint det gikk bra på andre forsøket.
    Var vel uinteressant å bli prakket på
    muslimsk "kultur og verdier". Ambassadøren
    hadde baller som slapp inn/hjalp barna.
    Gnåling om "setter Norge i dårlig lys", "ulovlig kidnapping" etc etc.
    Hva så???
    Ingen hadde vel dødd av om vi kuttet de diplomatiske forbindelsene og la ned ambassaden. Er vel knapt nok noen nordmenn
    i marokko (frivillig) alikevel....

    SvarSlett
  36. En sak har alltid to sider. Vi må ikke glemme at far var tilkjent foreldre retten av Marokanske myndigheter. At han bare reiste med barna og ikke tok opp kampen om foreldre retten i Norge kan jo ha en sammenheng med det at han visst at han aldri ville få foreldreretten i en Norsk rettsak.

    SvarSlett
  37. la barna få ro nå her i norge sammen med sin mor - har ikke lest så mye dumt i hele mitt liv om diverse myndigheter som skal og skulle ha gjort sitt - heldigvis er barna 13 og 16 år gammle og kan bestemme selv hvor de vil være - en skam for faren dette her med trusseler i hytt og pine - tap av ære??ja det skal sikkert være visst - trist for barna midt opp i denne suppa - lykke til videre fra meg som tenker barna

    SvarSlett
  38. Det hele koker vel ned, etter min mening, at jeg ikke begriper hvordan denne kvinnen overhodet fikk barn med denne mannen! Så, sum a sumarum, jeg kan ikke få meg til å føle medlidenhet med henne.....

    SvarSlett
  39. Enhver idiot må da skjønne at disse barna er store nok til å uttrykke hva de ønsker selv! Når de går til så dramatiske skritt som å rømme fra faren sin i et land med mye ukjente hindere for barn som har vokst opp i Norge, så må jo alle forstå at de var desperate etter å komme vekk fra sin far. Hvis deres far hadde elsket sine barn ville han ha sørget for et godt forhold til dem, slik at de hadde kommet til ham i ferier og han kunne besøkt dem i Norge osv. Så store barn, skal faktisk kunne ønske seg hvilket bosted de vil ha selv. Det er trist at foreldre ikke kan blie enige etter en skilsmisse om hva som er best for barna. Hvis foreldre bare kunne greie å oppføre seg som voksne mennsker med barnas vel i tankene ville mange slik saker gått mye bedre!!

    SvarSlett
  40. PS: At moren lot barna være i Marokko i en periode var vel nettopp for at barna skulle ha et godt forhold til sin far og for at de skulle få ta del i sin andre kultur. Dette viste seg dessverre å være en feilvurdering, siden faren plutselig skiftet personlighet, hvilket har skjedd for mange "halvnorske" barn som har blitt med til farens muslimske land. Plutselig er de moderne vestlige trekkene borte og barna skal holdes fanget og giftes bort. Det har som kjent skjedd ofte. Når det er sagt, så finnes det mange eksempler på det motsatte. Jeg vet personlig om menn fra muslimske områder i verden som absolutt ønsker at barna skal bo i Norge og bli norske og få alle de mulighetene de har her til studier osv. Så vi må ikke skjære alle over en kam - som vanlig.

    SvarSlett
  41. Ha-ha-ha-ha-ha, 00.49, nå fikk jeg bare overmåte lyst til å hjelpe deg aldri så lite på vei mot et bitte lite snev av en forståelse av hva som muligens kan ha skjedd...

    Du må nesten bare prøve å tenke deg at hun en gang i tiden likte ham så godt at hun faktisk hadde sex med ham, MINST to ganger og antagelig opptil flere ganger gjennom i hvert fall tre år, hvilket helt åpenbart resulterte i to barn. Og du må nesten bare regne med at han, da han traff henne en gang i tiden, viste seg fra sin beste side og ikke denne verre enn verste. De færreste har verken røntgensyn eller så sterke synske evner at de kan VITE hvilke evt mørke sider et annet menneske har, eller hva de evt kan komme til å gjøre i fremtiden. Så det må være MANGE du ikke kan få deg til å føle noen medlidenhet med når holdningen din er som du skriver at den er...

    Men, men, det er bare du som kan gjøre noe med den holdningen der, ikke jeg. Fikk som sagt bare overmåte lyst til å gi deg en aldri så liten respons...

    Til dere andre som er like ensidig i deres ytringer som det dere mener at både UD, barna det er snakk om og deres mor er: Hvorfor skulle barna ljuge for evt å ta morens side?

    Min mening er at når de har en far som strør om seg med drapstrusler, (for det er noe han har gjort i all offentlighet, så der har'n jo driti seg ut, faller det meg lett å påstå...)er det mer enn nok til å anta at de frykter HAM mer enn moren. HUN har ikke har gjort dèt, i hvert fall... Og da sier min logikk at de HELLER ville ha løyet for ham, hvis de først skulle lyve. Det virker bare ikke SANNSYNLIG at de skulle være mer redd henne enn ham. Og det skal vel litt til også, at UD skulle lyve om at barna søkte hjelp hos dem? Hva skulle UD ha tjent på det?! En må regne med at de har mer enn nok å gjøre, jeg synes det er helt LATTERLIG å anta at de har gitt tak over hodene til to livredde barn fordi de evt skulle like å lage intriger. SÅ idiotiske er ikke norske myndigheter, jeg har heller ikke den største tiltro til myndigheter av noe slag, egentlig, men SÅ fantastisk "Molbo" tror jeg bare ikke at UD er.

    Så spørsmålet til dere er:

    Hva er mest sannsynlig, at de er mer redd sin mor, som i hvert fall ikke har slengt om seg med drapstrusler, eller sin far som HAR gjort det?

    Jeg spør bare, for det er klart en tar seg selv i gruble litt når en leser så mange vanvittige utsagn...

    SvarSlett
  42. Anonym o9:33 er 100 % sikkert en feministfitte !

    Se hennes belærende og ensidige holdning der hun skriver om morens kjærlighet til en mannsperson som endrer karakter til en demon etterhvert.

    Anonym 09:33 har rett og slett ikke evnen til å se en sak fra to sider.

    Hun og andre femiunistfitter som henne er en direkte trussel for rettssikkerheten i vårt land, og spesielt når de på grunn av sitt kjønn lett kommer i posisjon i offentlig forvaltningsorganer.

    SvarSlett
  43. Huff, her var mye skremmende lesning.
    Til dere som føler dere truffet: Når dere får inn med morsmelka at det er helt naturlig og akseptert å lyve til det blir latterlig overdrevet, hvordan kan dere i himmelens navn tro at det finns mennesker som ikke gjennomskuer dette? Skah lyver så det renner av ham. Han burde vite bedre som har bodt her en stund.

    SvarSlett
  44. Skremmende mye dumt å lese her.. At en skal bli karakterisert som både det ene og det andre kun fordi en har et så politisk "ukorrekt" syn som at disse barna kan komme til å ha det bedre i Norge enn i Marokko..
    Har de hatt hele sin oppvekst i Norge,er det vel liten tvil om ar disse barna karakteriserer seg selv som norske, og dermed også foretrekker den vestlige livsstilen de er vokst opp med?

    Flott at de klarte å komme seg hjem igjen!

    SvarSlett
  45. Jeg vil fremdeles kalle ham et menneske, 17.52, demoner er dine ord. Du er flink til å ta i når det gjelder å beskrive folk. Min belæring må du bare takke deg selv for når du ikke begriper hvordan hun fikk barn med den mannen.

    Verre enn verst av oppførsel er i mine øyne blant annet å komme med drapstrusler (hvilket ikke lenger bare er moren i denne saken som sier at han gjør)og det å ta fra folk sine menneskerettigheter, hvilket frihetsberøvelse i aller høyeste grad er. Det er terror og det er noe som verken barn eller voksne har godt av å leve under.

    Han snakker om SINE menneskerettigheter fordi han er far, men glemmer å ta moren OG barna, som helt åpenbart ønsker å se henne, med i beregningen. Han skaffet seg NORSK statsborgerskap, giftet seg med en NORSK kvinne og fikk barn som er født og oppvokst i NORGE, men vil overhodet ikke forholde seg til norske lover?! Da burde han lett etter kjærligheten i det landet han kommer fra med så liten respekt for andre enn seg selv.

    Hvis Skah hadde vært villig til, gjennom disse nesten 3 årene, å la barna treffe deres mor litt mer enn bare tre timer til sammen og vært med på å føre en dialog istedet for å gjemme barna og å true folk på livet, ville nok ikke denne saken ha havnet i pressen, kanskje ikke engang i retten. Men Skah har vist seg å ikke være villig til å føre noen dialog.

    Det er ganske MANGE kvinner i Norge som ikke har blitt trodd/tatt på alvor og ikke fått hjelp når de har anmeldt eksene sine for vold og drapstrusler og som nå er borte vekk for alltid. Så jeg synes det er en stor risk å ikke ta sånt på alvor.

    Så iom at barna sier det de sier og gjør det de gjør, velger jeg å ta DEM på alvor fremfor deres far som velger drapstrusler, av alle ting, som en måte å løse ting på.

    Og det gjør ikke meg til det du kaller meg eller skal ha meg til å være, altså verken rødstrømpe (uttrykt med ditt råttent skitne vokabular) eller direkte trussel for rettssikkerheten her i landet. Jeg er ingen dommer, jeg bare mener det jeg mener. Du skal heller ikke være så skråsikker på at jeg i det hele tatt er kvinne.

    Så du kan trygt slappe av når det gjelder begge deler.

    SvarSlett
  46. Beklager gjentakelse her, men det var denne reviderte utgaven av mitt forrige innlegg som var ment å sendes…

    Jeg vil fremdeles kalle ham et menneske, 17.52, demon er tydeligvis DIN måte å betegne mennesker som ikke fungerer som de burde. Du er flink til å ta i når det gjelder å beskrive folk. Min belæring må du bare takke deg selv for når du ikke kan begripe hvordan hun fikk barn med den mannen. Hele innlegget ditt er nedlatende overfor BEGGE foreldrene i denne saken og du gir jamnt F… i barna. Det ville være bedre, både for andre og deg selv, å finne andre temaer å skrive om som du er LITT mer interessert i og som du derved, KANSKJE i hvert fall, ville hatt litt mer respekt for.

    Verre enn verst av oppførsel er i mine øyne blant annet å komme med drapstrusler (hvilket det ikke lenger bare er moren i denne saken som sier at Skah gjør) og det å ta fra folk sine menneskerettigheter, hvilket frihetsberøvelse i aller høyeste grad er. Det er terror og det er noe som verken barn eller voksne har godt av å leve under.

    Han snakker om SINE menneskerettigheter fordi han er far, og marokkanske lover fordi han er marokkansk og nå befinner seg nettopp der, men glemmer å ta moren OG barna, som helt åpenbart ønsker å se sin mor, med i beregningen. Han skaffet seg NORSK statsborgerskap, giftet seg med en NORSK kvinne og fikk barn som er født og oppvokst i NORGE, men vil overhodet ikke forholde seg til norske lover?! Da burde han lett etter kjærligheten i det landet han kommer fra med så liten respekt for andre enn seg selv. Da ville han ikke hatt det så vondt nå.

    Hvis Skah hadde vært villig til, gjennom disse nesten 3 årene, å la barna treffe deres mor litt mer enn bare tre timer til sammen og vært med på å føre en dialog istedet for å gjemme barna og å true folk på livet, ville nok ikke denne saken ha havnet i pressen, kanskje ikke engang i retten. Men Skah har vist seg å ikke være villig til å føre noen dialog.

    Det er ganske MANGE kvinner i Norge som ikke har blitt trodd/tatt på alvor og ikke fått hjelp når de har anmeldt eksene sine for vold og drapstrusler, og som nå er borte vekk for alltid. Så jeg synes det er en STOR risk å ikke ta sånt på alvor når UD også sier at han ”løser ting” på den måten.

    Så når attpåtil barna sier det de sier og gjør det de gjør, velger jeg å ta DEM på alvor fremfor deres far som velger drapstrusler, av alle ting, som en måte å ”løse” ting på. Litt respekt for menneskeliv bør man ha.

    Og det gjør ikke meg til det du kaller meg eller skal ha meg til å være, altså verken rødstrømpe (uttrykt med ditt råttent skitne vokabular) eller direkte trussel for rettssikkerheten her i landet. Jeg er ingen dommer, jeg mener det jeg mener, jeg, og det har jeg rett til. Det ville i grunnen være dårlig stelt med rettssikkerhet om folk ikke skal få mene det de mener, så jeg tror DU ville være en større trussel for rettssikkerheten om du kom til makten. Det tør jeg å legge til siden du viser så åpenbare tendenser til å trykke folk ned/straffe dem for hva de mener. Du skal heller ikke være så skråsikker på at jeg i det hele tatt er kvinne. Det er heldigvis slik at ikke alle menn tenker som deg.

    Alt i alt er du noget, og litt VEL, bastant og kjapp til å konkludere selv, til å bli så fantastisk provosert at du ser deg nødt til å ta i bruk så nedlatenede betegnelser på folk, bare fordi DU synes DE er kjappe i DERES konklusjoner. Men hvis det gjør deg godt, så værsågo’…

    SvarSlett
  47. En viktig ting som ikke blir snakket om noen steder: Ingen barn ønsker å såre sine foreldre. Dette er noe som vi mennesker føler allerede fra 4 til 5 års alderen og livet ut. Alt som skjer her er helt forferdelig for barna. At ikke VG's samtale med barna la mer vekt på at barn føler det slik gjør at reportasjen er null vert.

    SvarSlett
  48. Når jeg leser disse innleggene blir jeg utrolig provosert og redd. Skal vi bo i Norge, må alle følge norsk lov. Men det ser ut som våre nye landsmenn ignorerer dette og setter andre lover over våre lover og regler.

    Dersom det er så ille å bo i Norge burde dere ta første fly hjem til det landet dere kommer fra.

    I Norge gjelder norske lover og norske skikker.

    Det må dere innfinne dere med dersom dere skal bli norske statsborgere.

    Hvordan tror dere at norske statsborger ville blitt tatt imot i deres hjemland dersom de holdt på sine egne ritualer og skikker?


    Vi nordmenn skal være så tollerante, at det går på vår egen vædighet løs. Vi er naive!

    De som ikke tollererer norske lover og regler bør i utgangspunktet ta første fly hjem.

    Jeg er ikke negativ til utlendinger, men som vi må når vi er ute i verden, må vi forholde oss til de skikker og regler som er i det landet vi besøker.

    Dette bør også gjelde i Norge.

    SvarSlett
  49. vi ser jo bare en side av saken her. har hørt at faren aldri har slått barna men at dette er noe de/ moren har funnet på. har o at eldste også hørt at elste hadde vært borti narkotika. og at det var noe av grunnen til at faren ville ha dem der. Det var slik faren uttaler seg. men nå er jo barna tilbake i norge, hos mor. slik ender det jo som regel i barnefordelingssaker. likestillingen har ikke kommet lenger. hva hvis det er far som har tatt seg av ungene mens de var små, skiftet bleie, tatt mest ansvar osv så plutselig har han ikke en dritt han skulle sagt. så langt har likestillingen kommet. i dette tilfellet var det kanskje best at barna bor hos mor. men hva vet egentlig vi? når vi bare hører en side av saken?

    SvarSlett