mandag 17. august 2009

Vekslepenger...

Holmenkollen blir 600 mill dyrere enn beregnet, dette skal dekkes inn ved lån . Frp's byråd trekker seg som følge av budsjettsprekken.

En total prislapp på 1.8 milliarder for et hoppanlegg er jo vanvittig, det er klart 600 mill virker ikke mye når en ser totalen men tenk hvor mye annet 600 mill kunne blitt brukt til?

Helsesektoren og andre må jo bli rimelig oppgitt?

Galskap.

Prøve-VM vurderes flyttet.

Opposisjon varsler høring, er nok politisk mynt å bli slått her ja.

12 kommentarer:

  1. Det er bare tull å si at dette er dyrt. Ja, det er store tall, men det dreier seg faktisk totalt sett om ca. 400 kroner pr. nordmann! Ikke i overskridelse, men totalt sett!

    Skulle ikke vi, verdens rikeste land, ha råd til å investere i noe som også skal vare et godt stykke inn i fremtiden!? De historieløse forstår ikke at tidligere generasjoner også har investert i noe som fikk betydning for fremtiden, som f.eks. homenkollanlegget som har gitt Norge uant avkastning i form av glede for innbyggerne, og PR for landet.

    La ikke de smålige kritikere og pysene få bestemme vår fremtid!

    SvarSlett
  2. Skam deg. Idretten ødlegger flere liv enn du vet.
    Skal menigmann betale mer for alle idrettsskader enn DU?

    Se på fotballkamper, alle idioter som betaler hva som helst for å se en kamp, Overprisede spillere som ikke kan annet enn å leke med en ball? Vrøvl fra ende til annet.
    Kan ikke annet enn å kalle dette for idioti.

    Kom ned i verden og se hvordan disse pengene kunne brukes på en helt annen måte.

    Skuffet

    SvarSlett
  3. Du snakker om våre tidligere generasjoner og at de har investert i Norge. Kanskje det hadde vært ok å gitt de noe tilbake?
    1,8 milliarder hadde gitt ganske mange eldre mer glede i form av bedre tilbud og oppfølgning, enn det en ny hoppbakke kan gjøre.
    I ovekant av 50 mill har blitt til 1,8 milliarder på ca 4 år. Et par prosents budsjettsprekk...

    SvarSlett
  4. 1,8 milliarder NOK tilsvarer faktisk rundt 5000 årsverk med normal lønn!
    Er ikke det i meste laget å betale for en hoppbakke?

    SvarSlett
  5. jeg lurer på hvor mange som kunne fått et litt mer verdig liv for den summen som her blir gitt for at noen få skal kunne bedrive en idrett som er mel eller mindre utdøende i store deler av verden? Tenk å gitt et glass eller to med rødvin til de gamle på lørdagskvelden der de allerede er lagt klokken 19.00 på grunn av personalmangel. Eller noen kroner til en narkoman som vil gjøre noe med livet sitt og får svaret at det er ikke penger i potten for at du skal kunne få hjelp. Eller kansje litt oljevernsberedskap. Kansje litt midtdelere der veien er farlig og krever menneskeliv. Det finnes masser av plasser å putte penger, og vi har jo allerede Granåsen, så hva i all verden skal vi med holmenkollen??? Det er meg forresten totalt likegyldig at Kong Olav hoppet der en gang i tiden.
    Med vennlig hilsen Jon Åge

    SvarSlett
  6. Visst trenger vi kollen men prislappen er jo riv ruskende...

    SvarSlett
  7. hmm det som slår meg her, er jo att det er ikke bare til skianlegget men ting rundt også.
    snakk om att tbanen også ble oppgradert og en del andre ting
    korriger meg hvis jeg tar feil

    SvarSlett
  8. Merker meg at de fleste kommentarer på denne saken ikke kommer FrP som parti tilgode. 600 millioner tilsvarer 5000 årsverk i helsesektoren blir det sagt lenger oppe her i debatten.

    La oss så prøve å veie disse "stakkarslige" 600 millionene opp mot TAPET fra oljefondet på 662 MILLIARDER kroner.
    Hvor mange årsverk er ikke så det? Her er regjeringspartiene og ministre i den rød-grønne regjeringen svært raske på avtrekkeren med å si "hva annet kunne man vente" (siden de har en oppfatning på hvordan frp forvalter skattebetalernes penger)

    - "Dette har utviklet seg til en skandale av dimensjoner. Det har utviklet seg til et prosjekt helt uten styring , sier gruppeleder i SV, Knut Even Lindsjørn, til Dagbladet.no."

    "- Det er fremdeles meget usikkert om det blir klart prøve-VM. Frp og Høyre klarer ikke å styre Oslo, og nå vil de styre landet, sier Lindsjørn"

    Dette var da VEL overveide ord ettersom den rød-grønne regjering har surret bort 1000 ganger mer fra oljefondet på usikre investeringer (662 milliarder som nevnt ovenfor)

    Her sitter man i det minste igjen med en hoppbakke til tross for at det er en betydelig budsjettsprekk.
    Hva kan så de Rød-grønne vise at de sitter igjen med?
    Tror det er noen i AP, SV og SP som skal feie for egne dører før de roper så alt for høyt.

    SvarSlett
  9. Legger merke til at FRP'ere har alle piggene ute allerede. Den eneste som har nevnt noe parti til nå er jo du. I kommentarene over kommer det utrykk for at det går alt for mye penger til et skianlegg. At du føler dette som et angrep på FRP sier jo litt om hvor redd FRP'ere er at dette skal ha betydning for valget.
    Du sammenligner også denne milliardsprekken med at verdien på Oljefondet gikk ned. Jeg var virkelig ikke klar over at Norge hadde solgt unna og realisert et tap på over 600 milliarder. Eller er det du sikter til en generell nedgang på børsen grunnet en finanskrise, som jeg tviler på at noen norske, langt mindre våre politikere, har forårsaket.
    Dersom FRP'ere mener at en børsnedgang retferdigjør horribel sløsing med penger, så sier det jo litt om tanke(tom)ganger der.

    Er forøvrig enig i at dette er for mye penger for en hoppbakke. Noe av pengene går riktignok til tbanen, og dette var for å øke kapasiteten opp til hoppbakken. Hipp hurra, nå skal jeg kjøpe meg hus i holmenkollen.

    SvarSlett
  10. Disse pengene er ikke borte. De er investert i et praktanlegg, som blir den største turistatraksjonen for Oslo.
    En god investering!

    SvarSlett
  11. Naja, 600 mill, satt opp mot tap i pensjonsfondet som det heer nå. Det er bare det at det er et foreløpig tap. Som med alle aktier stiger prisen igjen som vi jo har sett i de siste ukene. Men at en Frp jenteunge (uten å henvise til kjønn) skal være ansvarlig for et så stort og viktig prosjekt er en vits i seg selv. Og da netopp Frp er et parti som fokuserer på å være så dritflinke til hvordan skattepenger skal brukes er det jo pinlig. Håper velgerene ser dette. Frp betyr akuratt samme mageplasket for hele landet som for kollen. Men, svære i kjeften er de alltid.

    SvarSlett
  12. det som slår meg her, er at Holmenkollen nærmest er nasjonal, ikke kommunal, og at staten har drita i å dele 50-50 på utgiftene, slik det normalt foregår. Oslo kommune står for 90 % av kostnadene..
    Ikke det at jeg bryr meg om skisport, men jeg synes Giske og Ap`ene bør holde klappa. Får jo lyst til å stemme Frp bare for å gi dem en nesestyver.

    SvarSlett