tirsdag 18. august 2009

Flaut for Kongo.

Saken i Kongo når stadig nye høyder. En er nå på tredje tolken selv om retten helst hadde sett at en klarte seg uten for å spare tid, spørs om ikke hele saken er et spill for galleriet og avgjort allerede.
Første tolken nektet å bli tatt i ed, den andre kunne ikke engelsk, den siste virker derimot lovende.

Kombinert med pengekrav fra "gud og hvermann" minner dette mye om et sirkus ja og er rimelig flaut for Kongo, spørs om de bryr seg, spørs igrunn om de faktisk oppfatter selv hvor ille det er?

41 kommentarer:

  1. Ække han French egentlig pro militær isralist?

    SvarSlett
  2. Helt lovløstder nede ,Sier litt om holdninger til de har til hvite mennesker og penger.Og slike holdninger importerer vi til norge i stor grad.FYSJ.

    SvarSlett
  3. Må være rimelig frustrerende å havne i en slik situasjon i et så primitivt land. Rettssikkerheten blir ikke tatt vare på og dommere og advokater oppfører seg som apekatter.
    Tror rett og slett ikke vi kan vente noe annet fra dette U-landet.
    Intelligensnivået er ikke høyere.

    ...ikke at jeg dermed tror at nordmennene er helt uskyldige. Det har jeg ingen formening om.

    SvarSlett
  4. Og vi i Norge lar folk fra Kongo komme inn i Norge!! Pfhøy

    SvarSlett
  5. Smiler man fra et apeøre til et annet i Kongo, samtidig som man tørker unna kongolesisk likblod, så kan en eller annet begynne å spekulere om hvite manns beste hensikter.

    SvarSlett
  6. Er enig med "anonym" i at det må være frustrerende. Men samtidig må man jo også spørre seg hvorfor man havner i en slik situasjon.

    Jobber man under falskt navn for obskure security-selskaper i krigssoner er veien til trøbbel ikke veldig lang.

    Dessuten tror jeg ikke at Kongo bryr seg noe særlig om omdømmet sitt som nasjon her. De har vel uansett ingen ambisjoner om å bli ferieparadis for nordmenn med det første; og så er det knapt noen som bryr seg om denne saken i det hele tatt bortsett fra et bittlite land i Europas utkantstrøk.

    SvarSlett
  7. Hva med å få litt støtte fra Norske myndigheter? Vi gir noen hundre millioner til denne bananrepublikken, det er bare å true med å stanse støtten fra Støre og gjengen, så tenker jeg de får beskjed fra høyere hold om å slutte å leke rettssak... de har ikke ett bevis som hadde holdt i en norsk rettssal.

    SvarSlett
  8. Jeg spør sikkert dumt, men hvorfor får de ikke større bidtand fra utenrikstjenesten? F.eks tolk? Reiser mye og det skremmer at man kan havne i en eventuell uforskylt situasjon (til det motsatte er bevist) og ikke motta mer hjelp fra moderlandet.
    Kongo er selvsagt ukjent terretorie for meg da, men bare lurer.

    SvarSlett
  9. En fast regel i slike land. betal med en gang, ellers blir det flere å betale til.
    Hvist min sjofør ofret livet slik at jeg skulle få overleve i et U-land, ville jeg ha vært så taknemmelig at enka hadde fått 50.000 norske der og da pluss at jeg måtte hjem for å kunne sende 50.000 til fra Norge, via den lokale politimester.
    Har dette vært vet I land ville jeg ha lovet advokaten min 100.000 norske når jeg slapp ut og 200.000 norske til når jeg slapp ut. Hadde dette vært USA, måtte jeg nok 3 dobblet beløpene

    SvarSlett
  10. hva om dem er skyldige da.kan ikke nordmenn drepe eller?sikkert ikke bare utlendinger som dreper med kaldt blod.er rart hele greia.dem sier det er opprørere som skjøt,og holdt på å bli skutt selv.da ville jeg ha rømt og ikke gått tilbake og tatt bilen.og vaska blod,for dem kunne jo kommet tilbake og skutt igjen.

    SvarSlett
  11. Få tilbake disse guttene... PROMTE..!! Få en rettsak her hjemme!!!

    SvarSlett
  12. Få tilbake disse guttene til Norge!!! PROMTE!! La de få en rettsak her hjemme, hvis de er skyldige...så slipper vi unna med millioner

    SvarSlett
  13. Du har helt rett.Men norske myndiheter må i utganspunktet forholde seg til Congo sitt retts system.
    Utenrikstjenesten i Norge kan ikke overprøve Congo sitt rettssystem uten at det er rimelig grunn for det.De aventer situasjonen,og vil i henhold til internatinal rettsystem følge saken nøye.
    De vil ikke bli henrettet i Congo, men de vil bli ett objekt for erstatning uansett om de er skyldige eller ikke.

    Det internasonale samfunn vil når denne saken er ferdig protestere uansett ovenfor Congo som nasjon.
    Dette er en skam!De har ikke skutt denne sjåføren
    fordi de visste følgene visst de ble tatt.Det er videre en gjennsgjerning at en norsk mann ikke ville drepe utenfor selvforsvar.Dette er innpodet i vår væremåte.
    Med hilsen SC

    SvarSlett
  14. du spør ikke så dumt egentlig. Grunnen til at de ikke får mer hjelp enn de gjør, er fordi man sitter og avventer hvordan det hele utløper. Vi er tjent med å holde oss lavt i terrenget, ihvertfall foreløpig.
    men det alle skal huske på,er at FN har observatører til stede. Og når FN er involvert, kan man være veldig trygg på at det også finnes en hær, som griper inn dersom ting blir gjort fullstendig galt. Da skal det riktignok være veldig alvorlig også....., men bare som det sagt.
    Men hvor mye Kongo vet om disse observatørene, og om de vet at de er der i det hele tatt, er et annet spørsmål.

    SvarSlett
  15. Hvem er så denne karen? Er det farfar? -> http://www.frontkjemper.info/show_person.php?_ID=1190

    SvarSlett
  16. Riktig link skal være www.frontkjemper.info/show_person.php?P_ID=1190

    SvarSlett
  17. Har sett den linken tidligere, hva er du ute etter?! Få gutta hjem nå!!

    SvarSlett
  18. anonym 22:37 og 39
    Du som er så forbanna flink til å google, kan ikke du søke opp farens telefon nummer, for så å ringe og spørre. Forbanna amøbe

    SvarSlett
  19. Neida ville jo bare vise at han kjempet i fronten for SS. Tjostolv er jo tross alt soldat i dag han og, og kan jo ha plukket litt opp fra sin farfar. Kan jo være en interessant referanse selv om den absolutt ikke trenger å ha noen betydning. Har ikke faren skrevet en bok om 40 år på sjøen også?

    SvarSlett
  20. Hva så? Skal vi stille han opp mot en vegg å skyt`n ?

    SvarSlett
  21. kan vel ikke vente mer av et slikt folkesaslag som lever i Congo. de lever som vi gjorde for noen hundre år siden .Faktisk deres egen skyld!.Håper ikke fler av de kommer hit..... De er jo ikke så opplyste som oss her.. synd for guttene.

    SvarSlett
  22. Visste du at det dør 45000 kongolesere i måneden pga. sykdom og sult? Halvparten av disse er barn under 5 år. Mange kommentarer her drar hele befolkningen under samme kam, mens det tross alt er det militære som kjører denne operasjonen mot Moland og French. Det er jo også de militære som har kjørt landet i grøfta med krig , korrupsjon og annen faenskap.

    Når det er sagt så håper jeg virkelig Tjostolv og Joshua får komme hjem igjen.

    SvarSlett
  23. Norges rød-grønne regjering ga 146 mill. kroner til denne primitive staten i fjor. Pengene er i hvertfall ikke brukt på tolketjenester for rettsapparatet.

    SvarSlett
  24. Vedrørende denne SS linken: Ikke det at det har noen som helst betydning, men denne Tjostolv Moland født på 20-tallet er i alle fall garantert ikke farfaren. Faren til Tjostolv heter Knut Moland jr, noe som ikke levner særlig tvil om hva farfaren heter. For alt man vet var Tjostolv et vanlig guttenavn på 20-tallet, i motsetning til i dag.

    SvarSlett
  25. Skyldig eller ei. La nå fadesen som foregår der nede, foregå på en mer troverdig måte. Så langt har de skjønt 30% av hva som er blitt sagt,la de få en respektabel tolk! De måtte gå gatelangs som Jesus i Golgata, mens innbyggere kastet mynt og kom med tilrop underveis. En aktor som danser og imiterer forsvarer og som har en særdeles jovial tone i forhold til konteksten. En mengde beviser og vitner som ikke har avlagt ed. Ingen dokumentasjon på ekteskap, ansettelsesforhold i bilfirmaet, osv.
    De blir dømt uansett, men ikke dødsstraff. Det blir avgjørende hva Norge velger. Vi bør IKKE gi en krone til Kongo. Men heller en medalje til French og Moland fra Kong Harald for mot, tapperhet og styrke. Slik at de på en verdig måte kan henrette seg selv. Denne knipen kommer de ikke unna, men Kongo kan få annulert Lottomillionene.
    Bare hør på jubelen og gleden som skapes hver gang aktor og dommer går til usaklig og uformelle anklagelser på forsvarer. Disse fortjener ikke annet enn død og fordervelse, at det er 45 000 som dør hver dag i Kongo, er jammen meg dagens glad nyhet, håper det utvikler seg i enda større grad.

    Kanskje burde vi dra frem de kongolianske fangene som sitter i norsk fengsel?? Passer kanskje best på onsdager, siden det er dårligst TV-dag.

    SvarSlett
  26. Jeg greier forøvrig ikke å holde frustrasjonen i sjakk desto mer jeg tenker over denne saken.
    Dette er jo det man ser på Bonanza i helgene.

    Ikke minst er dette en sak som virkelig ikke bedrer verken mitt eller andres steriotypiske syn på innvandrere. Og jeg er adoptert fra Asia. Jeg har aldri stemt før, men jeg skal virkelig stemme FRP i håp om at Norge kvitter seg med gatetiggere med nypusset sko og narkoselgere i Oslo. Jeg skulle mer enn gjerne jobbet gratis for Norge i det teamet som følger illegale og utviste innvandrere til Gardemoen, og spiser en feit pølse og vinker de adjø.

    puuuuuuuuuuh....digg å få ut litt aggresjon, andre steder enn bare klagemail til NRK

    SvarSlett
  27. uforståelig att norge ikke gjør mer med denne saken, er ikke vanskelig og se det ikke går etter boken i det hele tatt.
    jeg blir mer og mer flau av og være norsk.
    regjeringen eier ikke ryggrad i det hele tatt,
    hvis de blir dømte, så er jeg ganske sikker på de sier "vi skulle kansje gjort....."
    er det noe de er gode til så er det og være etterpåkloke, nytter lite og komme med unnskyldning eller politisk pisspreik, etter de har fått en kule i pannen.

    ....mye kan løses med penger jallefall i kongo

    SvarSlett
  28. Helvete heller. "få gutta hjem" nei vettu hva. Skylde seg selv, håper de får den straffa de fortjener. Alle bilder i denne saken taler for seg selv.

    SvarSlett
  29. Etter å ha lest denne bloggen, er det beklagelig å måtte konkludere at intellektet til flere skribenter her også har "visse" mangler... Greit det er primitivt i Kongo, men det er jammen mange som bidrar her i Norge også! Vær litt mer saklige da.. Vær så snill!

    SvarSlett
  30. Kolonimaktene tilbake til minne vet du! Dere som har brukt adjektiver om kongo.Hvite man kommer til å møte seg selv på dørene.Folk har lei seg ikke bare i kongo men i hele Afrika.hvitemann som foreta seg straffeforhold,slippe billig før i tida med korrupsjon.Fra pedofil prester som har misbrukt ungdom via gudsnavnet til Libanesere porno-produsent av myndreåringer.

    SvarSlett
  31. Hvorfor alle i Norge prøver å ivareta rettsikkerhet til disse tullingene?dem fortjener ikke noe bedre fordi leiesoldater gjør mye fænskap i verden uten at det får kosekvenser for dem.Hvis man ser på alle disse grusomme hendelsene i Irak,som såkalte sikkerhetselskaper fra Usa står for,begynner man å lure på hvem disse leiesolder egentlig er...

    SvarSlett
  32. jada.. det er ingen hemmelighet at moland og french er leisoldater..

    leiesoldater får betalt for å drepe.
    wake up people......

    SvarSlett
  33. At farfaren var ss-soldat har ingen sammenheng med denne saken. De er to vidt forskjellige personer fra to ulike tider. Den andre bestefaren fikk kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats under krigen, det har heller ingenting å si.

    Ola -hvordan vet du at det bare er norske medier som er opptatt av denne saken? har du lest aftonbladet i det siste for eksempel?

    Jeg skulle ønske at flere kunne satt seg grundigere inn i saken før de slang ut usakelige kommentarer i det vide og det breie. Jeg har også vanskeligheter med å ta folk seriøst når de ikke kan skrive riktig.

    SvarSlett
  34. MATS

    "alle bilder i denne saken taler for seg selv"

    Haha! Ingen tvil om at du er verdens største brødhue i hvert fall. Få deg en utdannelse!

    SvarSlett
  35. fadese av en rettsak... rene komikveld.. hehehe

    SvarSlett
  36. Til 18.august 23:06. Er du dum? Skal man dømme enhver nordmann og han etterkommere for hva de gjorde og ikke minst hva de ikke gjorde under andre verdenskrig er det få som kan gå fri!

    Norge var full av feiginger og tyskerne møtte lite motstand - fordi nordmenne samtykket i mange av nazistenes synspunkter inntil de begynte å føle dritten på kroppen. Jødehatet var ikke mindre her enn i Tyskland. Det var mange svin som tjente seg fete på nazistene. Ikke minst var det mange unnlatelsessynder og sladrehanker som kun tenkte på å mele sin egen kake. Ikke glem feigingene som gikk løs på tyskertøsene og lot de som virkelig hadde beriket seg på krigen eller vært falske kameloner slippe unna. Vi har vel aldri hatt så mange motstandsfolk i Norge som etter at Tyskerne hadde trukket seg tilbake.

    Jeg synes du skal holde kjeft å la det gamle drittet ligge. Det er totalt urelevant og du er bare sensasjonslysten. Gutta i østfronten kjempet mot kommunismen. De gikk i krigen for noe de trodde på i steden for bare å jatte med slik den jevne nordmann gjorde.

    SvarSlett
  37. Om denne eldre "utgaven" av Tjostolv Moland skulle ha vært farfaren hans, hva så?

    MEN: Far til Tjostolv Moland heter Knut Moland JR. Alle skjønner vel da hva farfaren til Tjostolv het? Hvis de gidder å tenke litt, mener jeg...

    SvarSlett
  38. Det er jo uansett veldig spesielt å oppkalle sønnen sin etter han i slekta som var SS-offiser... Farfar eller ei, i slekt er de sannsynligvis.

    SvarSlett
  39. Er det noen som ved hvor mye støtte Kongo får fra Norge?

    SvarSlett
  40. Jävla Legosoldater och lustmördare. Hoppas dom blir stekta i Kongo.

    SvarSlett
  41. La de råtne der nede, javla kryp!

    SvarSlett