onsdag 9. september 2009

Galskap i Kongo.

Dommen kom ikke som en overraskelse, likevel vekker den oppsikt rundt om i verden. Selvsagt bidrar de ublue pengekravene, påstandene om spionasje og den mildt sagt oppsiktsvekkende rettsaken til omtale i internasjonale media.

I seg selv ville nok ikke dødsstraff vekke så mye oppsikt men når en kombinerer det med det forannevnte og legger til litt kreativ "bevisførsel" så generer det en smule omtale ute i verden.

Hvilket jo kan være bra i det lange løp da det er med på å sette fokus på forholdene i Kongo, la det være sagt at jeg på ingen måte nærer noe større sympati for disse to karene da de i mine øyne har oppført seg som idioter, likevel levner denne saken det kongolesiske rettsvesen og samfunn som helhet liten ære.

Jeg kan heller ikke se at denne saken skulle være en fjær i hatten for UD og Støre heller, det mest fornuftige som er foretatt fra den kanten er vel å avvise erstatningskravet.

Diplomater som observatører i rettsaken bare bekreftet den syke forestillingen fra aktoratet om spionasje, hadde en villet hjelpe hadde juridisk bistand og tolk vært fornuftig, eller en kunne like gjerne holdt seg hjemme.

Støre som uttaler at Norge reagerer svært sterkt blir bare pinlig i mine øyne, det virker rett og slett vinglete, å reagere sterkt på noe en ikke vil involvere seg i? Hva er vitsen?

Nå kommer det nok til å gå mot en anke og uttalelser fra Kongo går så langt som å si at det var en ulovlig rettsak siden den skulle vært ført for en sivil domstol, mulig derfor spionasjeanklagene var med?

Dermed fikk en anledning å føre den for en militær domstol, at anklagene strander på egen urimelighet er jo bare bagateller:)

Penger, penger og atter penger...

En drøss med artikler om "saken".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

20 kommentarer:

 1. Jeg tror Frp og flere andre partier velger å holde seg tause i forhold til saken i frykt for å miste velgere i valgkampens innspurt.

  SvarSlett
 2. Jeg tror gutta i Kongo kan være glad for at det er Støre og Solheim som PIN koden til utenriksbusjettet. Ellers hadde nok familiene French og Moland solgt gård og grunn for å fått sønnene hjem. Vi får se hva som skjer vist Frp kommer i nærheten av den kontoen. jeg tror at Kongo blir den største bidragsmottakeren.

  SvarSlett
 3. Jeg har ingen tro på at Norge - selv med alle bistandskronene - kan sette noe særlig press på Kongo. Jeg tror Norge må via og engasjere andre land som står sterkere i Kongo en Ola Pottit. Er vel ingen tvil om at vi burde stilt med et team der nede som kunne bistått gutta juridisk og linguistisk - vel og merke hvis det hadde blitt godkjent av tribunalet. Men i en evt rettsak i Kinshasa med sivilt fortegn kan man muligens få innvilget noe i den stilen. Dog med kongolesisk hovedforsvarer vil jeg anta.

  SvarSlett
 4. De to blir aldri henrettet, dette er bare et taktisk spill ettersom DRCs representanter vet utmerket godt at norske myndigheter er i mot dødsstraff, og følgelig vil punge ut med mellom 80-100 mill USD for å få de løslatt og overført til intenatskole i Norge, etter at høyesterett har omgjort dommen fra dødsstraff til lange fengelsstraffer.
  Ole H

  SvarSlett
 5. Hva med bilen det angivelige overfallet skjedde i?
  Hvis den er gjennomhullet som en pepperbøsse er det nok riktig at det har vært et overfall. Har den derimot bare kulehull ut fra bilen ,eller ingen kulehull, forsterker det aktoratets utsagn

  SvarSlett
 6. det som er så flott er at de ser ut som spioner og Heia Norge!

  SvarSlett
 7. Reagerer sterkt, sier Støre, men hvilke handlinger fører det til? La oss håpe at han gjør mer enn det som kommer fram i media. Hva Frp hadde gjort i denne saken, vet vi ikke for de har aldri vært i regjering. Jeg skal stemme Frp og tror de vil vise mer handlekraft enn den regjeringen vi har nå.

  SvarSlett
 8. norge burde ikke gjøre en dritt i denne saken. gutta har blitt kastet ut av garden fordi de ville verve medsoldater til private "jobber" i afrika. skal man leke krig i afrika, får man f*** meg ta konsekvensene også. spionasjeanklagene blir sikkert droppet i anken, og siden kongo ikke praktiserer dødsstraff lenger, ser jeg ingen grunn til at norge burde reagere

  SvarSlett
 9. Til Hmmm Skeptisk.
  Du sier at Norge (UD) opptrer pinglete i saken. Du bør gjøre hjemmeleksa di før du kommer med en sånn påstand. Først må du lære deg hvordan reglene for suverene stater er i opptreden overfor hverandre, og derigjennom hvilke MULIGHETER Norge (UD) har for å støtte de tiltalte (nå dømte) nordmennene. De to er tiltalt og dømt for en forbrytelse i et annet land, så kan vi like eller mislike hvordan rettssikkerheten er i Kongo og hvordan rettssaken har forløpt.
  De blir ikke henrettet, og for deres skyld kan de og deres pårørne bare krysse fingre at de ikke blir glemt og råtner bort i et kongolesisk fengsel.

  SvarSlett
 10. Jeg har da gjort hjemmeleksa mi, jeg sier ingenting om påvirkning/innblanding i en annen suveren stats anliggender, derimot hvis en vil eller har til hensikt om å hjelpe i saken er juridisk bistand og tolk det minste en bør kunne forvente.

  Disse mulighetene har Norge men en har valgt ikke å bruke de.

  BT

  SvarSlett
 11. Jeg tror.. dere folk er på jordet jeg...

  Jeg tor dere går rundt å tror NORDMENN skal få gjøre hva dem vil i verden.. og alle andre skal lide?

  FUCK NORDMENN drep dem skyt dem.. de fortjener å dø.. de tok livet av annet menneske de fortjener nok å dø.

  SvarSlett
 12. Hvorfor er det ingen utenlandske medier som har fått med seg hvor idiotisk bevisene i denne saken er?

  Ingen som nevner bildet av fotografen som de tror er leder for den store operasjonen. Det er heller ikke nevnt at de tror at et bilde av en av de i Securitas uniform viser tydelig at han er sersjant.

  Kunne kanskje vært lurt å spre denne informasjonen til resten av verdenspressen slik at de får et innblikk i hva dette egentlig dreier seg om.

  SvarSlett
 13. Alle vet at Congo er en banan republic a la steinalderen. Rettsaken er en vits og kan umulig få respekt hos noen. Norske bidrag til dette kontinent burde vært avskaffet for lenge siden. Til tross den enorme fatigdommen ser det ut til at våpen har de nok av i store menger. Betalt av bistands midler selfølgelig. Norske politikere har en ting felles - blåøyde idioter.

  SvarSlett
 14. Fakta Fakta Fakta.... gutta dette er for dårlig. vi argumenterer og diskuterer om vi vet noe i denne saken. hva om jeg sier at gutta var etterlyst i Uganda.

  Jeg tror at vi må vente frem til vi har fått mer rundt denne saken og ikke undervurdere myndighetene i Kongo. bilder Vestlige land har overfør Afrikansk land kan være skeiv på mange måte i hvertfall i denne saken har det vært uakseptable.

  Africa trenger ikke Bidrag fra noen, det Africa trenger er at vestlige land slutter å melke de få resursene som fins der. samtbetale tilbake det de har stjålet fra denne verdens del over lang tid.

  Ja! jeg er ikke Norsk selvom jeg har et Nørsk pass men jeg vet at mye av uretferdighet som fins idag kommer av at vestlige land har ordnet særlig gode ordning for seg selv.

  om French og Molland er uskyldig har jeg tro på at de vil komme hjem. men er de ikke det så blir det lenge før vi ser dem igjen.

  jeg tror at UDI gjør alt de kan i denne saken men v må ikke glemme at det er drap som var grunnet at disse ble tatt.

  for dere som tror at Verden er rettferdig så vil gjerne si at dere tar feil. ting skal bare være rettferdig nå en Vestlig person er fremstilt som morder i et Afrikansk land.

  Jeg tror ikke vi vet halvparten av denne saken og det er synd at noen skal være ufin med noen andre fordi de tror at de har nok Fakta til å si at alle andre er Idioter.

  sorry jeg er kanskje ikke så flink å skrive på Norsk er også ikke fra Kongo selv . men poenge er at Kongo kan håndtere en rettsak på lik linje som andre vestlige land og jeg tror de vil gjøre det.

  SvarSlett
 15. Nei Jeg vet ikke at Kongo er en banan republic a la steinalderen. jeg vet at Norge er en potet republic med syrup i ræva !!!!!!
  du som skriver dette har nok aldri lest en bok. det lille historie du kan er det du lærte i Barnehage. synd at du kan skriver og lese siden det er folk som deg som gjør at verden blir utryg Takk og lov at du ikke ble født i tredje verden da du hadde ikke vert mye til nytte, det er fint a sosial hjelp fins til folk som deg.

  fortell oss mer om Kongo min venn det er nok ikke din feil at du er en uvitende person. fortell os om dine reiser til Kongo ? du har nok aldri vært i oslo .....

  SvarSlett
 16. "FORRESTEN SKAL JEG SI DERE AT I KONGO ER DET IKKE ET ENESTE MENNESKE SOM SNAKKER SANT. DE BARE LYVER HELE DAGEN. BEGYNNER KLOKKA SJU OM MORGENEN OG HOLDER PÅ HELT TIL KVELDS. SÅ HVIS JEG SKRØNER LITT AV OG TIL, SÅ KOMMER DET AV AT JEG HAR VÆRT ....LITT FOR LENGE I KONGO"
  Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe, 1. opplag 1945, side 15, avsnitt 1.

  SvarSlett
 17. Forgive my writing in English, but my Norwegian writing skills are a little rusty,as I've been in the USA since I was 7 years old.I do speak and read Norwegian,by the way.I've been following this story by way of FVN. and Agderposten,and I am saddened by the verdict,but not surprised,considering the corruption in the Congo.My prayers are with them and their families.I was hopeing to see some sort of effort on i.e. Facebook for their cause.Is there such a thing? I remember the quote from "Pippi Langstrompe" from when I was a little girl.I never would have thought it would come back to haunt us in this way...

  SvarSlett
 18. Vil bare nevne at joshua ikke har vært i garden. Vil også nevne at tjostolv ikke var i førstegangstjenesten i garden, men offiser der, og han ble ikke "kastet ut". Det er lov å ha meninger, men det lønner seg å sjekke litt fakta for å ikke virke som en superidiot.

  SvarSlett
 19. Ha en formening om det som hendte i forsvaret hva angår disse to er greit, men det er langt i fra at de har i praksis drept denne sjåføren. Hva praksis har Kongo om ballistikk ? De kommer med et våpen og påstår noe, som ikke nødvendigvis er tilstrekkelig bevist i en sak.
  Norge legger ikke så mye av energi i å hjelpe en nordmann i nød i utlandet heller. I et annet land, gikk en nordmann utenfor dens ambassade og kom seg ikke hjem, uten at ambassaden var villig til å hjelpe han med hjemreisen. En journalist skrev om saken, og ble hatet for dette av ambassadepersonellet. En annen nordmann fikset billett til han, slik at han kom hjem, og tror og at denne mannen betalte dette tilbake senere. Det som gjelder i saken i Kongo, er om de i realitet har gjort det denne kremmeren av en påtaleadvokat påstår.
  Man vet såpass at de i en rett-sak i slik som Kongo, kommer med påstander hinsides all realitet i alt for stor grad, og at da rettens administrator har en vanskelig jobb med å ta en konklusjon som er rett også. Det er langt fra det å være dumme nok til å begynne en slik praksis i Kongo, til å drepe en sjåfør de selv har innleid. Den historien er for enkel, til at jeg tror at de har drept han. Deres planlagte treningsleir kan være og årsak til at noen og kunne ville få de vekk.
  Slik er det i mange tilfeller i Kongo.
  Det må vel mange kunne ha hjerneceller nok til å forstå...

  SvarSlett