onsdag 17. mars 2010

Hyrdebrev for en hyrdestund?

Paven signerer fredag et hyrdebrev som et tegn på hans dype bekymring angående pedofilisaken i Irland, dette vil sikkert korgutter over hele verden sette stor pris på...

Som alle vet er dette ikke unikt for Irland, det er ikke lenge siden en lignende sak i Boston, i tillegg til andre saker i USA og andre land for den del.

Den katolske kirken har skjult dette i lang tid og når problemene og blesten rundt det blir så stor som nå, da finner paven det betimelig å uttrykke sin bekymring..

Er det handlingene som bekymrer eller det faktum at det er ute i media som bekymrer, neimen om jeg vet...

Kirken oppretter nødtelefon for misbrukte, for lite for sent? Hva med å anbefale anmeldelser til politi? Hva gjør kirken kompetent til å behandle slikt, blir ikke det bukken og havresekken?

3 kommentarer:

  1. Dette er jo kostelig. Paven laget et "edict" før han ble pave, der den katolske kirke blant annet krever at prester i praksis skulle fortie og trenere alle pedofilisaker i 10 år etter fylte 18 år for offeret for å forelde sakene hvis de eventuelt dukket opp i rettsapparatet.

    Dette var grunnen til at paven fikk immunitet fra Bush for rettsforfølgelse i pedofiliskandalen i USA. Pavens immunitet som statsleder ville nemlig ikke gjelde siden han ikke var pave da han skrev edictet.

    Så fantastisk sykt. Paven er de pedofiles mest profilerte beskytter.

    SvarSlett
  2. Hørte at den katolske kirken,også kalt "The Pedophile Brotherhood"; har planer om å bytte navn til Hells Angles. :)

    SvarSlett
  3. De Vulgari Eloquentia20. mars 2010 kl. 13:38

    Her jeg kan ser at dere har misforstått absolutt hele greie om saken og at norsk medier har gjort en kjempe flott jobb om å skrive titler på avisa som er veldig lett å misforstår.
    Da jeg, som er fra Italia, og har lest italiensk avis og fransk og tysk og spansk osv kan illuminere det om hva som paven sa, ha "ber" om unnskyld til folk som er blitt rammet av saken, og at han skal "ber" om at de so mhar gjørt alt dette her, de skal konfrotere seg med Gud og at Gud skal dømmer sjelen, men han sa at "jordelig liv" skal dømmes av dømmere og de må betale for hva de har gjort. Han er trist og skammet over "de prester" og IKKE over kirke og katolske kirke er kanskje 999.999.999.999 prest og de som er pedofil er kanskje 100, men HALLO! leger pedofiler, protestant prester pedofiler, politiker pedofile osv, hva skal vi gjøre med dem? Skal alle leger ber om unnskyld pga. en lege er pedofil eller alle de andre hyrker?
    Tenk på det ....

    SvarSlett