fredag 7. august 2009

Kongosiktet frem i lyset.

Joshua French dropper sladden, det har ingen hensikt lenger siden saken snart skal opp for retten og bildet vil nok dukke opp i både aviser og tv.

I følge avisene har en razzia i guttenes bolig i Uganda fremskaffet nye bevis, et samarbeid mellom de to nasjonene virker igrunn litt merkelig siden det fra kongolesisk side har vært spekulert i at de to nordmennene har spionert for Uganda.

Guttenes forsvarer mener beslagene fra Uganda ikke beviser noe som helst.

Merkelig system der nede? Nye bevis blir fremlagt etter etterforskning er ferdig, merkelig måte å gjøre ting på...

Jeg tror nok at å håpe på en rettferdig rettsak er noe blåøyd, visst har guttene neppe rent mel i posen men jeg stoler heller ikke på denne parodien av en etterforskning og et rettsvesen.

Knut Moland vil betale sønnen fri, det er nok minst like store sjanser for det som en rettferdig rettsak.

Guttene ber Støre rydde opp i spionanklagene. Hva behager? Ikke for å gni det inn men Støre har nok gitt uttrykk for at dere handlet på egenhånd, hva kongolesiske myndigheter velger å tro er ikke noe han kan gjøre noe med.

Støre er en flink kar men neppe så flink...

Moland og French reiste under falske navn, det gjør en nok ikke hvis en har sitt på det tørre..

Wavara avslører nye bevis, den karen melker dette for hva det er verdt. Lurer på hvor mye penger han har dratt inn på "lekkasjer"? Noe kanvel også sies om rettsprosessen i Kongo?

Domstolen samler sammen penger for å leie lokale til rettsaken.

Moland forteller om SIG-Uganda.

Spionanklagene brukes som motiv.

Tidspunkt for rettsaken er satt, guttene hevder de ikke vet hvem som skjøt og drepte sjåføren.

De siktede kommenterer bildet av en smilende Moland som tørker blod ut av bilen. En naturlig reaksjon mener guttene, i lettelse over at de slapp unne et ransforsøk med livet i behold.

Her er rettslokalet.

Kongolesiske myndigheter krever erstatning av Norge, denne saken blir mer bisarr for hver dag som går...

Vitnene krever også penger, en million dollar vil de ha. Utrolig...

Guttene skal ha nye opplysninger i saken men venter til rettsaken er i gang slik at påtalemyndigheten ikke får anledning til å tukle med bevisene.

33 kommentarer:

  1. Det er en god kommentar, og ingen skal tro at rettssystemet der nede er særlig bra. Allikevel synes jeg norsk presse er litt unnfallende her. Det er åpenbart noe veldig rart med hva disse gutta har holdt på med. Det er og blir et punkt som ikke forklares, og som ingen norske journalister prøver å forklare. Det er klart det er fryktelig å sitte i et fengsel i Kongo, men hva er det egentlig som er bakgrunnen her? Det er verd å merke seg at FrP, som ellers ikke er redd for å ta tak i enhver sak som handler om Norske Nordmenn versus Andre Skumle Mennesker, slett ikke har tatt tak i denne saken. Det kan tyde på at de underhånden vet noe vi andre ikke vet. Og jeg skulle like å vite hva det er.

    SvarSlett
  2. "Det er verd å merke seg at FrP, som ellers ikke er redd for å ta tak i enhver sak som handler om Norske Nordmenn versus Andre Skumle Mennesker, slett ikke har tatt tak i denne saken. Det kan tyde på at de underhånden vet noe vi andre ikke vet. Og jeg skulle like å vite hva det er".

    Jeg gir meg over, her blir jammen Frp blandet inn i denne saken også he he

    SvarSlett
  3. Kanskje FRP ligger unna denne saken nettopp fordi det er ugler i mosen og de to guttene kanskje ikke er uskyldsrene hvite gutter men heller blendavaskede smådjevler?

    Hva vet jeg, som sagt er fakta i denne saken trolig fraværende fra begge parter.

    Kongolesiske myndigheter smører tykt på og de to norske karene har hvertfall ikke fortalt sannheten om hvorfor de var i Kongos jungel.

    SvarSlett
  4. hmmmm å huffa meg å huff a meg... her må det værra ille når ikke en gang Frp vil ta i saken med ild tang.... Da er det vist ikke noe å tjene på dette fram i mot valgkampen og like greit er vel det.

    SvarSlett
  5. FRP????
    FRP er et norsk parti, og stiller ikke til valg i Kongo denne høsten.

    SvarSlett
  6. De stiller derimot til valg i Norge og er nok fullt klar over at denne saken er en varm potet som like gjerne kan glefse de i ræva.

    Hadde FRP vært overbevist om guttas uskyld så hadde Støre og co fått passet sitt påskrevet.

    Tror nok andre partier gjør lurt i å la denne ligge...

    SvarSlett
  7. Guttene er garantert skyldige! Etter at bildet av Moland som vasker den blodige bilen med et stygt smil om munnen havnet i VG, så er det vel ikke noe å tvile på at disse gutta er skyldige!

    SvarSlett
  8. 1) Nok av synsere her hjemme som absolutt må mene noe også i denne saken - uten å kjenne hverken saken eller innholdet i den.
    2) Nok av foreldre/pårørende som mener de har forklaringer som de sitter på og løsninger som de vil fremme uten at dette løser - men heller tvert om skader saken.
    3) Nok av reportere som nå vil at de 2 skal uttale seg og som de så villig lar seg lokke til å gjøre. Ei heller et godt bidrag før rettsaken.
    4) Nok synsere fins - men la nå disse 2 guttene få se hva som er den virkelige verden - der ute.
    5) Nok fantasi og forskruplede ideer så lar jo det meste seg skje.
    6) Nok en dyrebar erfaring å ta med seg for de 2 - men helst en god lærepenge for andre som kan tenke seg å forsøke...

    SvarSlett
  9. Kanskje det var bilen de ville ha..litt krøkkete å kjøre rundt på den motorsykkelen på støvete veier? Siden de nå tok seg bryet med å tørke blod ut av den og flire....

    Nei, ikke vet jeg, men saken er merkelig, og når en norsk etterforsker har uttalt at det politiet har i Kongo,gitt at bildet er ekte og at det som er fremkommet i media ang etterforskningen stemmer,, ville holdt til dom i en norsk rettsal...
    Men gutta har visst ting på lur..let`s see.

    SvarSlett
  10. I denne saken så er det i Norge nok av.............idioter, får bare beklage, som har gjort opp sin mening om hva som har skjedd og at gutta ikke kommer til å få en rettferdig rettssak. Det er jo helt umulig å vite.
    Kjære blogger.........han Waware kan være det mest ærlige mennesket i verden og vil kanskje bare hjelpe norske journalister. Hva vet du?
    Om de har rent mel i posen eller ikke fordi de har reist med falske navn har ikke noe å gjøre med at en person er drept. Det behøver ikke ha noen sammenheng her.
    At rettsprosessen er annerledes i Kongo vil ikke si at "noe kan sies om rettsprosessen i Kongo".
    Du sier at det er spekulert i at gutta har spionert for Uganda. Her er ordet spekulert. Slå det opp i ordboka. Du kan ikke komme med påstander basert på spekulasjoner.
    Vi vet ikke om gutta er skyldig eller ikke. Vi kan ikke vite det i det hele tatt. Helt umulig. Vi kan heller ikke vite om de får en rettferdig rettssak. Det kan være mye korrupsjon i fattige land. Også i Kongo.
    Men vi vet ikke om dommeren, aktor eller vitner i denne saken er korrupte. Det er vel ikke sikkert at absolutt alle i Kongo er korrupte. Og tjener de på å være korrupte i denne saken? Det vet vi heller ikke.
    Jeg synes du oppfører deg litt vel overlegen på vegne av Norge og norsk rettsvesen i forhold til Kongo.

    SvarSlett
  11. "Du sier at det er spekulert i at gutta har spionert for Uganda. Her er ordet spekulert. Slå det opp i ordboka. Du kan ikke komme med påstander basert på spekulasjoner."

    Kongolesiske myndigheter har spekulert, samme myndigheter som samarbeidet med ugandisk motpart, rimer dette?

    Jeg har heller ikke påsått at gutta har spionert for noe land som helst, det faller igrunn på sin urimelighet.

    Det jeg har sagt er at kongolesiske myndigheter har spekulert i spionasje og det er faktisk endel av tiltalen så det er normalt at det blir kommentert.

    "At rettsprosessen er annerledes i Kongo vil ikke si at "noe kan sies om rettsprosessen i Kongo"."

    Hva vil du kalle en prosess som stadig vekk kommer frem med nye ting etter etterforskning er avsluttet, "bevis" som forsvaret heller ikke har fått del i?
    En etterforskningsleder som prosederer saken i media nærmest daglig?

    Jeg tror en del kan og bør sies om en slik rettsprosess.

    Kan heller ikke se en sammenheng mellom drapet og falsk ID osv, har heller aldri påstått noe slikt.
    Det jeg har sagt er at guttene ikke har rent mel i posen, svært sjelden folk som reiser med falske papirer har det.

    SvarSlett
  12. "Bevis" fabrikeres på løpende bånd. Saken dreier seg om penger fra A til Å. Vi får stadig påfyll til avisene fra påtalemyndighene og naive nordmenn svelger alt rått. Er det virkelig noen som tror at nordmennene er skyldige ? De var på feil sted til feil tid, og noen så en mulighet til penger. I et land med regjeringssoldater og bander som dreper og voldtar, kan man ikke vente seg en rettferdig rettsak. Resultatet er gitt pga rasehat og muligheten til flere penger, og juryen er til overmål 5 menn fra regjeringshæren. Trist at vi har en utenriksminister Støre, som fraskriver seg sitt ansvar, det vil han ikke bli glemt for.

    SvarSlett
  13. Det virker som det er mye jantelov ute å går.
    Disse to gutta, gjør ting blaute norske sofahelter bare kan drømme om. Sofaheltene synes de er tøffe nok når de ser actonfilmer.
    Det er derfor de er så hissige på at gutta i Kongo er skyldige, for egentlig er de bare misunnelig på den gutsen kongo gutta har. De to guttene har tydligvis plenty med vikingblod i årene, det kan man ikke si om de feite og velfødde sosialistene i Norge, som ligner mer på feite, late og kastrerte hankatter som ligger kveilet opp på sofaen og knurrer patetisk når de ser ekte jaktkatter på tv.
    purrr.. grrr.. mjauuuuuu..
    (på kattespråket: " Jeg er av vikingslekt, så bare pass deg".

    SvarSlett
  14. FrP ligger vel lavt i denne saken fordi de to gutta var på research i Kongo for FrP for å finne "locations" for eventuelle asylmottak.

    Ellers observerer jeg blogger opp og kommentarer ned om korrupsjon og juks og fanteri fra politi/påtalemyndighet i Kongo. Samtidig virker det som om Wavara & Co. gjennomfører en grundig og seriøs etterforskning.

    ""Bevis" fabrikeres på løpende bånd. Saken dreier seg om penger fra A til Å", skriver Anonym. Kilder? Bevis på at bevis fabrikeres? Hvem fabrikerer hva her?

    Og Anonym sutrer også over at det sitter offiserer i juryen i en militær domstol..?! Ville man heller hatt en folkejury?

    Til siste Anonym som rører om hannkatter og vikinger og "ekte jaktkatter på tv". Hva jeg ser, er to livredde "mus" som har rota seg inn i en jungel full av katter.

    SvarSlett
  15. Zildete synes at Wavara & co gjennomfører en grundig og seriøs etterforskning. Han tro sikkert på julenissen også.

    SvarSlett
  16. herregud.. blande frp i dette??!! grow up

    SvarSlett
  17. Om Anonym kan konkretisere hvilke (alvorlige) feil og mangler Wavara &Co har gjort i etterforskningen, har Anonym åpenbart kilder jeg ikke har, og jeg er oppriktig interessert i å bli opplyst om den informasjonen.

    Hva gjelder julenissen, hvem f... tror du kommer med gaver til deg til jul? Faren din? Jesus?

    SvarSlett
  18. Hmmm... for eksempel sa Roger Wawara tidlig i etterforskningen at han hadde funnet drapsvåpenet. Deretter mente han at han også hadde prosjektilet som tilhørte "drapsvåpenet". Senere gikk han ut og sa de skulle ut å lete etter våpenet... Og de hadde ingen prosjektil. Ja, det må jeg si var god etterforskning...

    SvarSlett
  19. Wavara sa også i går at motorsykkelen var helt i orden, hallo, dette kunne jo en gluping ha fiksa mens sykkelen sto i "varetekt", så neida, jeg forsvarer ikke Wavara &Co, men dette og det du nevner er bare småting, bevisene skal uansett fremlegges i retten, og jeg mener fortsatt at etterforskningen har vært (overraskende) grundig. Og etter forholdene åpen overfor media.

    Og takka f...(eller julenissen) for at det er militærdomstol og ikke folkejury, da hadde nok fremtiden til de gutta vært langt mørkere.

    Man må anta at Kongos myndigheter legger prestisje i å bevise overfor omverdenen at det finnes rettssikkerhet i (deler av) Kongo. For de to nordmennene..Jeg har stor tvil om at det blir foretatt noe justismord, dvs. at domstolen har bestemt seg for å dømme gutta for drap, til det har saken fått for store oppslag.

    SvarSlett
  20. Det har i alle fall skjedd før at det kommer ublu krav ifbm. ulykker o.l. i Kongo.

    Når hvite er involvert, vet enkelte (ikke alle, ikke flertallet, men ENKELTE) kongolesere å benytte seg av det - det vet jeg av erfaring.

    SvarSlett
  21. Sånn går det når man drar til apeland og tror man er rambo.Synd vi ikke kan behandle afrikanere på samme måten her i norge,når de raner og voldtar.

    SvarSlett
  22. Siste Anonym bruker uttrykk som "apeland" og "afrikanere", men samtidig synes han at det er synd Norge ikke kan oppføre seg på samme måte som afrikanerne i apeland. Vel, Anonym, trøst deg med at du er en fjellape.

    Alle som påstår at rettsaken (og etterforskningen) vil bli en farse av korrupsjon og rasisme, vil alltid FÅ rett (ikke HA rett). Om gutta blir dømt skyldige, er det korrupsjon og rasisme og pengeutpressing, om gutta blir frikjent, er det noen "gode nordmenn" som har betalt dommerne.

    Uansett hva Kongos rettsvesen gjør for å demonstrere rettssikkerhet (i denne saken), vil dette ikke ha betydning for de som ønsker å sementere sine holdninger til "de andre".

    SvarSlett
  23. Jeg tror ikke dere skal ta for gitt at avisene gjengir ting riktig. Det har de aldri gjort de gangene jeg har hatt kjennskap til en sak. Det skjer jo nesten alltid at avisene gjengir rykter og spekulasjoner som de har plukket opp på uofisielle steder. Når det gjelder om gutta er skyldig eller ikke, så synes jeg bare det er så utrolig rart at den som skjøt sjåføren ikke var ute etter å ta bilen og andre verdisaker?? Hvis det var noen andre enn gutta. Og det er vel en kjent sak at folk kan bli temmelig KOKO i hodet hvis de leker seg med våpen og ser seg som en slags hemmelige kommandosoldater. Men gutteleker kan fort bli alvor når de surrer rundt i farlige land som dette.

    SvarSlett
  24. Til du Zildete: Har du som er innfødt Kongoleser, et godt forhold til dine naboer her i Norges som er et MYE mindre farlig land? Viss du er på besøk her i Norge nå, kan du prøve å huske om du fikk med deg en fjellape i kofferten din eller.? Viss du har SETT fjellape rundt i nabolaget ditt, eller den utrolige store blindpassasjeren DIN du har dratt med deg fra Kongo, bør fjellapen kontakte viltnemnda. Husk at de to nordmennene som du vet er i Kongo nå, er helt uskyldige, å gode kamerater av Støre.!Jeg har lagt ut innlegget mitt så enkelt at du ikke kan misforstå..

    SvarSlett
  25. Hei rocky, hva jeg mente med min kommentar var at om Anonym ganske så implisitt hevder at Kongo er apeland, men samtidig ønsker å gjennomføre samme justis i Norge som i apeland,så må vel Anonym ha et ønske om å være ape...

    Forøvrig bor jeg i Brasil, og jeg "husker" ikke at de to nordmennene er "helt uskyldige", jeg har heller aldri påstått at de er "helt skyldige".

    Men jeg synes bildet av en smilende Moland i blodvasking er ille. Bare det å ta bilde i en slik morbid situasjon, er ille. Men igjen, at de gutta åpenbart tar motbydelige skrytebilder, betyr ikke at de er skyldige i drap.

    SvarSlett
  26. Hei Zildete, Jo Anonym har nok et stort ønske om å være ape...igjen Zildete, så har du gode agumenter og en fin måte å uttrykke deg på. Med dine konstruktive innlegg så har Anonym ape ingentig å forsvare seg med. Du har satt Anonym i sjakk matt.! Stå på! Vennligst hilsen Rocky.

    SvarSlett
  27. Takk for hyggelig tilbakemelding, Rocky. Jeg blir oppgitt over at så mange "gode nordmenn" har tatt stilling i denne saken, både hva gjelder rettsikkerheten i Kongo og skyld/uskyld. Hva gjelder rettsikkerhet, kan man nevne eksempler på dårlig rettssikkerhet i Kongo, men det betyr ikke at ALL rettsikkerhet i ALLE instanser er dårlig/korrupt.

    Og hva gjelder skyld/uskyld, er det normalt og sivilisert å vente til bevis er framlagt, vitneutsagn fra alle sider, altså det som kalles rettsak.., alt annet er lynsjemobb/forhåndsdømming, og slik vil vi ikke ha det, vil vi vel?

    SvarSlett
  28. Hei Zildete, Nei, for mange såkalte "gode nordmenn" er ganske forutintatte med sine meninger, å det liker jeg svært dårlig, så la rettferdheten seire for de involverte der nede i Kongo.!Det var ikke store innlegget mitt, men ville si min mening. Takk for at du synes godt om tilbakemeldingen min Zildete:)Mvh.Rocky.

    SvarSlett
  29. Når et av Afrikas største land fungerer på denne måten, er det lett å lure på om hva som egentlig fungerer i dette landet. I tillegg er stammefrender og slektninger ute etter å melke den Norske Stat for penger i denne saken, som om nordmenn i utlandet vil kunne kreve en fremmed stat for penger for urett som er begått mot dem? Eller skulle nordmenn kreve Somalia for cash på bakgrunn av den kriminalitet mennesker fra dette landet begår her i Norge?

    SvarSlett
  30. synes faktisk at bildet sier det meste!!

    SvarSlett
  31. Synes faktisk at bildet sier det meste!!, så de to som sitter fengslet i Kongo burde i aller høyeste grad dømmes kun sett ut ifra bildet.. Du Anonym, er du proffessor innen justituarius? Ville det i så fall være godt nok innenfor rettsinstansene i Norge å ta med et bilde for en person/personer de mistenker har gjort straffbare handlinger?o.s.v, eller kanskje det blir mer troverdig med to bilder for kanskje å gjøre saken lettere i Kongo. De blir kanskje dømt pga at bildene stemmer så fantastiskt med de to som sitter i fengselet der nede. Dommeren I KONGO SIER: JASÅ, SÅ HER ER BILDEBEVISENE AV DISSE NORDMENNENE, OG HVORFOR HAR INGEN VTST MEG BILDENE FØR NÅ? DOMMEN AVSIES SENERE IDAG..Hilsen Rocky..

    SvarSlett
  32. Jeg er ikke overbevist naar det gjelder bevisene mot French og Moland, men det er paa tide aa slutte aa kalle dem for "guttene". Denne joviale uttrykksmaaten forteller at vi mener de er et par uskyldige blaaoeyde unggutter paa tur i Afrika.

    Dette er ikke paa noen maate tilfelle. De er voksne menn som selv ifoelge egne uttalelser har tatt et ekstremt farlig yrkesvalg som sikkerhetsvakter og livvakter i afrikanske land og reist rundt under falske navn. Deres historie er relativt usannsynlig og inneholder en god del tullball som at Moland gikk under falsk navn fordi hans norske navn var saa vanskelig aa uttale/huske der nede. Hvorfor skulle da Joshua French gaa under falsk navn?

    "Guttene" eller "gutta" er veldig upassende i sammenheng med Moland og French.

    SvarSlett
  33. Jeg synes uansett det er påfallende skremmende hvor lite Norge gjør,for å få Dem hjem,litt sent å vente med det til en event.dødsstraff er efektivisert! UD er det for diplomatiets skyld eller for nordmenn,som får problemer i utlandet også?De er "mistenkte" er akkurat DET,til det motsatte er bevist.Vi har til sammenlikning"utlendinger" her i landet,som begår drap,mens de soner for sammme forbrytelser,La De få en demokratisk rettsak,som utlendinger får her i landet!Å nei,jeg er ikke rasist.Men jeg tror ærlig talt De blir behandlet rasistisk de 2 som sitter der nede i Kongo,og mye spekulasjoner ute å går .......

    SvarSlett