torsdag 6. august 2009

Togrøver, et romantisk uttrykk.

Ronnie Biggs er nå benådet av justisministeren for hans deltakelse i det store togrøveriet i 1963.

Han ble idømt 30 år men flyktet til Brasil, i 2001 reiste han hjem og overga seg.

Togrøveri høres romantisk ut og hører liksom til en annen era, en annen tid. Det gir assisiasjoner til ville vesten og alt det der, og sjelden har vel en kriminell handling blitt så myteomspunnet og kjent.

Det endrer ikke fakta, mannen er kriminell og fortjente straff. Nå er kanskje mange år i landsflyktighet og fengsel i 8 år nok for en gammel mann med sviktende helse.

Rekner med det blir endel talkshow og lignende nå..

3 kommentarer:

  1. Briggs er en suksessfull kriminell, med status som helt, helt opp i øverste politiske sirkler. Det er en tragedie at kriminelle lett blir helter, deres ofre lider. Ofrene lider taust, uten støtte og uten olitisk "gevinster" for spesialbehandling. Synd at så få politikere har moralsk rygrad. Briggs fortjener å råtne i fengsel. Måtte helsen han bli elendig og livskvaliteten grusom til han endelig dør.

    SvarSlett
  2. Tneker han har levd livets glade dager i Rio. Nå ble han til slutt blakk og dro "angrende" hjem.

    SvarSlett
  3. I forbindelse med dette togrøveriet var der jo ikke mange ofre unntatt den psykiske påkjenningen til togpersonellet og en som fikk seg en "dunk" i hodet - Ingen mistet livet, og pengene - ja det er jo bare penger.
    Men det var jo et kjempenederlag for Scotland Yard som de aldrig kunne tilgi - spesiellt etterat Biggs klarte å rømme på den eventyrlige måten - i ren Donald Duck stil - og etter noen år returnere frivillig. Og "livets glade dager i Rio" - ja jeg var og besøkte han der - det var nok best å komme seg tilbake til England når man blir gammel og sjuk.

    SvarSlett