torsdag 6. august 2009

Krigen mot terror.

Pakistan etterlyser 13 mistenkte etter Mumbai angrepene i November i fjor, 3 er dømt til døden etter angrepet i 2003 som kostet 52 mennesker livet.

Det virker som om Pakistan nå gjør en innsats for å få tatt disse terroristene, selv om nok India mener det ikke er nok.

Terroristene har nok endel sympatisører blandt Pakistans befolkning som gjør arbeidet svært vanskelig, det historisk dårlige naboforholdet til India gjør det vel heller ikke bedre.

Taliban-topp i Pakistan drept, selvsagt står det en ny terrorist klar til å ta hans plass.

Norske styrker fant bombefabrikk i Afghanistan. Det utgjør en forskjell å ha tropper der.

Her stormes huset til asias mest ettersøkte mann, uoffisielle kilder sier han var i huset og ble drept.
Flott, bare synd det nok står en annen galning klar til å ta plassen hans.

Selvmordsbomber slo til mot fransk ambassade i Mauritania, ingen drept, dvs andre enn selvmordsbomberen selv..

Bombetrussel mot afghansk fly i Kina.

Over 40 drept av bombe i Irak.

Al-Qaida dreper sivile for å presse regjering i Irak.

Norsk somaliere rekruttert av Al-Shabab, minst 13 skal ha reist fra Norge for å kjempe med Al-Shabab. To skal være arrestert av myndighetene i Somalia. Kast nøkkelen er min første tanke..

43 drept på Filippinene i kamper mellom regjeringstyrker og opprørere tilknyttet al-Qaida.

21 drept i selvmordsangrep i Irak.

7 kommentarer:

  1. Problemene med alle muslimske land, er at det alltid er en masse grupperinger og ekstreme fanatikere som de valgte myndighetene (i de landene der det er såkalte frie valg) ikke verken klarer eller ønsker å kontrollere. Men hvis man sammenligner dette med http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781
    Islam: What the West Needs to Know - FULL LENGTH ENGLISH VERSION
    så forstår man at dette med terror mot de vantro (f.eks. de kristne), ER ISLAM. Det var jo også derfor det var fest nesten på hver eneste balkong i Groruddalen etter 11.09.2001. Terroristene handler, og 'the silent majority' (som ikke en gang er 'silent') applauderer. Moderate muslimer finnes nesten ikke. De moderate har sovet i moskétimen, og vet ikke hvordan selvmotsigelsene i koranen skal tolkes. Koranen, skrevet av profeten, ble verre og verre etterhvert. Det sist skrevne gjelder.
    Slik at etterforskningen etter Mumbai terroren, må vel sies å være noe av den mest kvarthjertede etterforskningen som noen gang er foretatt. Tiden, som ble brukt, har gjort det umulig noen gang å finne fram til de skyldige bakmennenene. Den pakistanske etterretnings tjenesten fungerer som en slags stat i staten. Så det er nok ikke bare ENDEL som sympatiserer.

    SvarSlett
  2. hmmm.. ja, hva så... ? Hvor synes du det er best å bekjempe Taliban og andre ekstremister?
    I Groruddalen eller der fanskapet er?

    SvarSlett
  3. Filippinene er ikke et muslimsk land! Det er flere muslimer i Norge enn det er i Filippinene.

    SvarSlett
  4. "Ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer!"

    SvarSlett
  5. Det stemmer at Filippinene ikke er et muslimsk land. 80% katolsk ;)

    SvarSlett
  6. Det er ca 90% kristne på filippinene og 4-5 % muslimer. Og Dolfino uttalte i juni at det var greit så lenge dei muslimske terorgrupene kun hadde aksjonar mot militæret, for det tok dei som øvelsar og ein missnøye mot statsmakta. Men når dei no var starta å angripa sivile med bomber, måtte han bruka soldatane mot terroristane for å stoppa dei.

    SvarSlett
  7. I dagens Aftenpost står det å lese at Gahr-Støre vil kjempe videre for et multikulturelt Norge.Kanskje han burde ta seg en tur til Mindanao provinsen på Filippinene. Jeg håper med multikulturelt at han utelukker visse folkegrupper.

    Dessverre virker det som kulturrelativistene har fått han inn på galt spor. Det er ikke slik at de som kommer hit blir som oss. Loyaliteten til sitt gamle hjemland og ideologien islam er langt sterkere enn hva politikerne tror.

    Vi som velgere må ta affære. Det gjør vi ved å stemme FRP i protest. Jeg er langt fra enige med de om ganske mye, men her gjelder det fremtiden vår.

    SvarSlett